elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Espai Baladre acull el Festival Cortoons Gandia Frikidays, primer saló manga de la ciutat

Espai Baladre acull el Festival Cortoons Gandia Frikidays, primer saló manga de la ciutat
  • Balbina Sendra: “l'aposta per aquest nou Festival s'emmarca dins de l'estratègia del govern municipal de donar suport a iniciatives diverses que ajuden a desestacionalitzar la platja al temps que s'arriba a nous públics”

  • L'esdeveniment se celebrarà entre aquest dissabte 25 i diumenge 26 de maig en horari de 10 a 21 hores i comptarà amb més de 25 activitats per a tots els públics, 50 convidats, 40 artistes i diversos llocs de menjar asiàtic

MÉS FOTOS
Espai Baladre acull el Festival Cortoons Gandia Frikidays, primer saló manga de la ciutat - (foto 2)
Espai Baladre acull el Festival Cortoons Gandia Frikidays, primer saló manga de la ciutat - (foto 3)

La regidora de Turisme i Cultura, Balbina Sendra, i el director de Coortons Gandia, Alessandro D'Urso, han presentat hui el Festival Cortoons Gandia Frikidays, que se celebrarà els dies 25 i 26 de maig a l'Espai Baladre de la platja.

Es tracta del primer saló del Manga que es celebra a Gandia i obrirà de 10 a 21 hores durant els dos dies. "Vam pensar a crear aquest nou projecte per celebrar que fa vint anys que va nàixer Cortoons. Seran dues jornades molt familiars que, entre altres coses, comptaran amb concursos d'actuació de cosplay, una passarel·la cosplay, k-pop dance, idol i cosplay infantil", ha comentat D'Urso.

A més, tindrà, aproximadament, 50 convidats entre els actors de doblatge, cosplayers, Tiktokers, creadors de contingut i escriptors provinents de tot Espanya.

Petruska, Zafyx, Aída.tm o l'actor de doblatge i veu oficial de Goku a Drangonball, Pablo Domínguez, són només algunes de les estrelles que assistiran a l'esdeveniment.

"També gaudirem d'altres activitats com ara tornejos de pokémon, arcades, videojocs, tallers, jocs de taula, soft combat, escape rooms, xerrades, photocall, etc. Destacaria el pòdcast en valencià 'Sentir aracnid', que farà una xerrada sobre el món dels còmics, la cultura i l'estètica Manga, i els casaments frikis", ha comentat D'Urso.

Un altre dels atractius de la iniciativa serà l'àrea food truck de menjar asiàtic, habilitada per acabar de crear l'atmosfera Manga en tot l'espai, i la zona de tallers i de jocs de taula. En total, hi haurà més de 25 activitats repartides entre el pavelló i el recinte i 40 artistes que exposaran les obres.

Pel que fa als assistents, Sendra ha assenyalat que, sense haver tancat encara la venda d'entrades, ja hi ha reservades 60 habitacions per a l'organització i els convidats i unes 300 pernoctacions en hotels i càmpings de gent d'Alacant, Castelló, Múrcia, Barcelona, Sevilla, Granada o Madrid.

"Aquestes dades ja tenen un impacte molt gran, però, amb un horari tan ampli, també serà molta la gent que puga consumir als diferents restaurants, passejar per la platja, visitar altres espais, etc. Esperem que el públic internacional descobrisca prompte aquesta iniciativa", ha assenyalat la regidora qui ha destacat que l'aposta per aquest nou Festival s'emmarca dins de l'estratègia del govern municipal de donar suport a iniciatives diverses que ajuden a desestacionalitzar la platja al temps que s'arriba a nous públics que, d'una altra manera, no visitarien Gandia.

Les entrades de dissabte costen 8 euros, mentre que les de diumenge tenen un preu de 6 euros. Totes dues es poden adquirir a la pàgina web de l'esdeveniment https://www.frikidays.es/entradas/, on també es pot consultar el priograma complet.

Pujar