elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Educació aborda els reptes de la docència en un món digital en l’Escola d’Estiu de Gandia

Educació aborda els reptes de la docència en un món digital en l’Escola d’Estiu de Gandia
  • Més d’un centenar de docents reflexionen durant dos dies al campus de la UPV a la capital de la Safor sobre la tasca docent al segle XXI

  • L’Escola d’Estiu Carme Miquel estrena web: https://portal.edu.gva.es/escoladestiucarmemiquel/

MÉS FOTOS
Educació aborda els reptes de la docència en un món digital en l’Escola d’Estiu de Gandia - (foto 2)

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, en el marc de les activitats de formació del professorat, dedica la 2a edició de l’Escola d’Estiu Carme Miquel a reflexionar sobre l’activitat docent en un món digital.

Les inscripcions a l’Escola d’Estiu Carme Miquel, que enguany acull el campus de la Universitat Politècnica de València (UPV) de Gandia i el paranimf de la Universitat Jaume I (UJI) de Castelló, han superat les 100 places que s’han oferit a cadascuna de les dues seus.

La directora general d’Innovació Educativa i Ordenació, Margarida Castellano, sosté que amb aquesta segona edició “l’Escola d’Estiu Carme Miquel es consolida com un espai on repensar l’educació per tal de donar respostes als reptes de futur que ha d’afrontar el nostre sistema educatiu en l’actual context social”.

Durant aquests dos dies destacades figures internacionals i del sistema educatiu valencià i de la resta de l’Estat reflexionen a l’Escola d’Estiu de Gandia sobre dos grans eixos: la tasca docent en un món digital i el centenari del naixement del filòsof brasiler Paulo Freire.

“Ens interessa, sobretot, reflexionar com és la tasca docent al segle XXI: quins canvis ha propiciat la pandèmia, quina és la preparació que podem donar al nostre alumnat per a viure en un món que no serà ni com el que hem viscut nosaltres ni com el que estem vivint actualment, i també com hauria adaptat Freire la seua pedagogia de l’oprimit a la situació actual”, explica Margarida Castellano.

Les jornades es poden seguir per Internet tant en directe com a la carta

L’Escola d’Estiu de Gandia es pot seguir en directe per Internet a través del Canal GVA ( http://canal.gva.es/ ). A més, també hi haurà traducció en directe i les ponències i els debats quedaran enregistrats per a poder visionar-los a la carta en el repositori de materials audiovisuals del web del Servei d’Innovació i Qualitat Educativa ( https://ceice.gva.es/va/web/innovacion-calidad/materiales-audiovisuales ).

El programa de l’Escola d’Estiu de Gandia arranca hui (9.45 hores) amb una conversa amb el director del Centre for Excellence in Learning & Teaching (Centre per a l’Excel·lència en l’Ensenyament i l’Aprenentatge) de la National University of Ireland, Iain McLaren. Encara que la seua formació inicial és en astrofísica, McLaren és un investigador destacat en el desenvolupament de tecnologies per a l’aprenentatge i l’ensenyament. A més, el seu lideratge i la participació en nombrosos projectes internacionals l’han convertit en un referent mundial en aprenentatge digital.

Destacada també és la participació del director de l’Institut d’Investigació en Intel·ligència Artificial (IIIA) del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), Carles Sierra. Aquest investigador, que és l’actual president de l’Associació Europea d’Intel·ligència Artificial (EurAI) i que fa més de tres dècades que contribueix a la investigació en aquest camp, oferirà el divendres 9 de juliol (9.30 hores) una conferència sobre ‘Intel·ligència artificial en educació’.

A més, el campus de la UPV a Gandia, entre múltiples tallers i activitats, acollirà també el 9 de juliol una aula debat sobre tecnologies digitals i compromís social en què participen docents de tot l’Estat.

L’Escola d’Estiu Carme Miquel estrena web

L’Escola d’Estiu Carme Miquel acaba d’estrenar un portal web ( https://portal.edu.gva.es/escoladestiucarmemiquel/ ) en el qual està disponible tota la informació d’aquesta segona edició amb doble seu a Gandia i Castelló de la Plana, així com la primera edició celebrada en 2020.

El portal web també permet fer un recorregut virtual per l’exposició ‘Repensar l’escola: les Escoles d’Estiu al País Valencià’, una mostra que repassa els 45 anys d’història de les Escoles d’Estiu del País Valencià i els Moviments de Renovació Pedagògica (MRP) i que actualment es pot visitar al campus de la UPV de Gandia fins al pròxim 19 de juliol.

Pujar