elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

10 dones desocupades i amb situacions difícils de Gandia tenen una oportunitat per a formar-se i incorporar-se al mercat laboral amb qualificació

10 dones desocupades i amb situacions difícils de Gandia tenen una oportunitat per a formar-se i incorporar-se al mercat laboral amb qualificació
  • El projecte té una durada de 6 mesos i compta amb una subvenció de més de 120.000 euros atorgada per la Generalitat a l’Ajuntament de Gandia

Ahir va començar a Urbalab Gandia, l’ Escola d’Ocupació ETFORMEM “Sistema d’Informació per al desenvolupament econòmic”, un programa mixt que permetrà a un grup de 10 dones desocupades i amb situacions econòmiques o familiars difícils, tindre una oportunitat per a formar-se i incorporar-se al mercat laboral amb qualificació. Les participants, que han estat selecionades amb la col·laboració del departament de Serveis Socials, han sigut rebudes aquest matí pel regidor de Polítiques Econòmiques, Comerç, Indústria i Innovació, Ferran Martínez, i l’edil de Recursos Humans, José Manuel Prieto.

El projecte permet posar en valor la importància de la formació i la preparació a l’hora d’incorporar-se al mercat laboral i posa el seu punt de mira en els col·lectius més desfavorits. Martínez ha posat de relleu «la importància d’aquest tipus de programes tant per la tasca social que fan en donar oportunitat a col·lectius que ho necessiten tant com pel treball que se’n deriven de les seues pràctiques i que aporten beneficis a la ciutat».

Per la seua banda, Prieto ha recordat que una de les prioritats del govern del Serpis, i més en aquests moments, «és donar oportunitats a les persones a través de plans d’ocupació i de línies formatives, on l’aprenentatge és mutu; la persona que entra a treballar per a l’administració s’enriqueix amb el coneixement, però l’administració també ix guanyant amb l’intercanvi de coneixements i d’experiències».

Les participants hauran de combinar treball i formació i, en finalitzar, obtindran un Certificat de Professionalitat de Nivell 1. En concret, en aquesta convocatòria, es tracta  del certificat “Operacions auxiliars de serveis administratius i generals”, que les especialitzarà en tasques com atendre una recepció o una consergeria, atendre consultes de la ciutadania i empreses, realitzar enquestes d’opinió presencials i telefòniques, tasques de reproducció i arxiu de documents, etc.

El projecte, que té una durada de 6 mesos, compta amb una subvenció de més de 120.000 euros atorgada a l’Ajuntament de Gandia per la Generalitat Valenciana a través del Labora, i habilitarà les alumnes per a desenvolupar ocupacions com teleoperadores, empleades de finestreta, taquilleres, recepcionistes, telefonistes  i classificadores.

Per a obtindre aquesta capacitació hauran de realitzar una sèrie d’actuacions concretes amb l’objectiu de configurar un sistema d’informació i base de dades per a conèixer la situació del municipi en determinats aspectes de l’àmbit social i econòmic. Les dades que s’obtinguen ajudaran a valorar la posada en marxa d'iniciatives i projectes d'activació econòmica i social.

En sentit pràctic, aquesta Escola d'Ocupació té dos actuacions concretes, en primer lloc la realització de treball de camp o consulta telefònica i/o presencial a la població i les empreses de Gandia en relació amb aspectes socioeconòmics, i en segon lloc la

implementació de diferents bases de dades empresarials disponibles per als estudis de promoció econòmica i de determinats inventaris municipals.

D’aquesta manera amb el seu treball les participants contribuiran a la creació d’un sistema d’informació i a l’actualització i/o configuració de base de dades necessàries per a l’establiment d’estratègies i mesures vinculades amb el desenvolupament econòmic i social de la ciutat de Gandia.

Aquest és el primer d’una serie de plans d’ocupació que ens els mesos pròxims complementaran les tasquues de l’Ajuntament de Gandia donant oportunitat a la incorporació dels habitants de Gandia que més ho necessiten.

Pujar