25 de setembre de 2020 25/9/20

El curs escolar 2017-2018 s’inicia amb total normalitat a Gandia

El curs escolar 2017-2018 s’inicia amb total normalitat a Gandia - (foto 1)

  Com ve sent habitual, la regidora de Polítiques Educatives, Laura Morant, ha informat aquest matí de l’inici del curs escolar en Infantil i Primària (on té competències l’Ajuntament). Així, al voltant de 8.000 alumnes han iniciat les classes als centres públics i concertats de la ciutat. No hi ha hagut cap incident destacable i la normalitat ha estat la tònica general a primera hora del matí.

  Morant ha destacat la baixada generalitzada de ràtios a les aules, allà on les infraestructures ho permeten, el que afavoreix la qualitat de l’ensenyament. Només al Cervantes i Roís de Corella s’hi ha suprimit una unitat infantil, a causa del descens de la natalitat. Però les unitats són recuperables quan augmente en el nombre d’alumnat.

  “També ha estat el curs de la gratuïtat dels llibres de text. Es calcula que les famílies s’estalviaran una mitjana de 300 €. La Conselleria d’Educació també ha augmentat les partides econòmiques per a les beques de menjador i els bons infantils”.   

  D’altra banda, aquest és el segon any que les classes s’inicien el dia 11 de setembre. El retard, a banda d’evitar les altes temperatures, permet als centres una millor planificació del curs i a la Generalitat cobrir les vacants i substitucions de mestres. 

  També 6 centres han iniciat per primera vegada la jornada continuada i el CEFIRE torna a Gandia, després que els anteriors responsables autonòmiques d’educació el suprimiren. Està ubicat als baixos del edifici del carrer Tossal. D’aquesta manera el professorat de Gandia i la comarca es beneficiarà de la tan necessària formació permanent.

  Obres als centres

  La regidora de Més Gandia ha recordat que al col·legio Cervantes es reprendran les de remodelació després de la Fira, una vegada modificat el projecte per atendre les deficiències noves que van aparèixer durant els treballs. D’altra banda, des de la Conselleria estan redactant ja el projecte del futur col·legi de les Foies, “i acabar així amb 20 anys de barracots”. En breu s’iniciarà també la redacció del projecte de remodelació i ampliació de l’IES Ausiàs March. Precisament, ha confirmat que en uns dies començarà la neteja del solar annex a l’IES Ausiàs March per tal de cedir-ne l’ús al centre, tal i com reclama la comunitat educativa. “Des de l’Ajuntament estem al costat de l’AMPA i la comunitat educativa del centre per tal d’exigir que el projecte siga una realitat quan més prompte millor”.

   

  Pujar