elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

BIOCURES, innovació social per a previndre la institucionalització dels joves en risc d’exclusió de la Safor

BIOCURES, innovació social per a previndre la institucionalització dels joves en risc d’exclusió de la Safor
    MÉS FOTOS
    BIOCURES, innovació social per a previndre la institucionalització dels joves en risc d’exclusió de la Safor - (foto 2)
    BIOCURES, innovació social per a previndre la institucionalització dels joves en risc d’exclusió de la Safor - (foto 3)

    A principis de mes el CDR de la Safor va tindre la visita de Carola i Álvaro, personal docent del Màster de Cooperació a la Universitat Politècnica de València (UPV) i personal investigador d’INGENIO (CSIC-UPV). Aquesta visita va estar prevista per a conèixer de primera mà la intervenció que porta a terme el programa

    BIOURES: sostenint la vida. Per això, es va visitar diferents espais on es realitza l’activitat del projecte de forma coordinada amb altres entitats. Aquest projecte es va iniciar a principi del 2022 i després d’una any d’implementació la intervenció actual anirà acompanyada de la fase d’avaluació.

    Aquesta fase d’avaluació es realitzarà gràcies a la col·laboració de diferents universitats arreu de l’estat. Entre les quals es troba la UPV. La intenció és realitzar un anàlisi sobre la metodologia del projecte i el seu impacte en la societat.

    BIOCURES es un projecte d’intervenció que es replica a 18 entitats que pertanyen a COCERDER, i per tant, a 18 territoris de l’àmbit rural d’arreu de l’estat espanyol.

    Amb aquest projecte el que es pretén es implementar nous models d’intervenció basats en la innovació social i l’atenció centrada en la persona per tant de previndre la institucionalització de persones en risc d’exclusió.

    A la comarca de la Safor, la intervenció se centra en joves en risc d’exclusió i es treballa en xarxa i de forma coordinada amb entitats del territori, entre els quals podem trobar l’IES Joan Fuster de Bellreguard i els Serveis Socials de la Mancomunitat. Des de maig del 2022 s’han atés a més de 15 joves, on a banda de fer un acompanyament individualitzat, s’està realitzant activitat amb el curs del Programa d’Aula Compartida (PAC) de l’IES Joan Fuster, on treballem conjuntament amb la Llar Juvenil de Bellreguard temàtiques relacionades amb el territori i l’autoconeixement. També hem atès famílies de forma individual i grupal i s’ha estat fent acompanyament per a l’obtenció d’ESO a participants majors de 16 anys.

    Aquest any ve amb força i carregat de noves activitats per a famílies i participants, entre els quals caldria destacar la formació en reparació i manteniment de Bicicletes realitzat per l’entitat VELORECICLA i tallers de responsabilitat afectiva destinat a familiars amb menors d’edat a càrrec.

    BIOCURES: NOUS MODELS DE CURA PRESTATS PER LA COMUNITAT, CENTRATS EN LA PERSONA, EN ENTORNS RURALS està vinculat al Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, de la Secretaria d’Estat del Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030, i finançat per la Unió Europea- Next GenerationEU.

    Pujar