elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Aquest dissabte, Gandia acull el Pregó, la Crida i el Ball Faller

Aquest dissabte, Gandia acull el Pregó, la Crida i el Ball Faller
  MÉS FOTOS
  Aquest dissabte, Gandia acull el Pregó, la Crida i el Ball Faller - (foto 2)

  Aquest dissabte 1 de Febrer, els carrers de Gandia acolliran uns dels actes més importants per a les nostres festes, el Pregó i la Crida. Des d’aquest moment serà el compte enrere per als dies grans de les festes josefines.

  Tot començara en 6 grups de cercaviles per tota la ciutat.

  Les Falleres Major, Alba Ramon i Sandra Faus, junt amb la federació de falles, autoritats, el pregoner Josep Basset i cort d’honor desfilaran des de la plaça Prado fins a la Torrassa del Pi, on tindrà lloc el pregó.

  Josep Basset, polifacètic artista, serà l’encarregat de pregonar que ja estem en falles i ho farà a les 19 h en un punt històric de la nostra ciutat. Puri Naya, periodista i pregonera de l’any 2019, ha sigut l’encarregada d’escriurer les paraules que Josep ens dirigira.

  Com a novetat aquest any, no sols les 23 comissions i públic assistent podran gaudir d’aquest pregó. La Federació de Falles i l’equip de telesafor han treballat conjuntament perquè la gent puga gaudir també des de casa als seus televisors.

  Una vegada conclosa la primera part, les Falles de Gandia, Corts d’Honor i les Falleres Majors desfilaran pel Carrer Alzira, Sant Francesc de Borja, Puríssima, Carrer Major, Juan Andrés i Plaça Major, on tindrà lloc la tradicional crida des del balcó de l’Ajuntament. A partir de les 20 h, les màximes representants de les Falles, Alba i Sandra seran les encarregades de convidar als fallers, gandians i forasters a gaudir de la millor festa.
  També, com és tradicional, l’alcaldessa de la ciutat i a més Presidenta d’Honor de les Falles de Gandia, Diana Morant, animarà a tota la ciutat a participar de les Falles de Gandia.

  Amb l’ànim d’aconseguir una major integració i universalitat de les falles, els discursos de la Crida s’interpretaran en el llenguatge dels signes.

  En finalitzar la Crida podrem gaudir d’un espectacle piromusical a la façana de l’Ajuntament.

  I per concloure un dels dies més especials del calendari faller, tots gaudiran del ball faller al Museu Faller a partir de les 00 h. La nit estarà amenitzada per l’Orquestra BIRD BAND i com és tradició, la Fallera Major, alcaldessa de la ciutat, president i Delegat amb les Falles seran els encarregats d’obrir el ball amb els 23 presidents i reines de la ciutat.

  Pujar