elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alex López, de Gandia a Zamora pel somni del bàsquet i la criminologia

Alex López durant un partit
Alex López durant un partit
  • El jove jugador inicia una nova aventura en la Lliga EBA a Zamora compaginant els seus estudis de criminologia en la Universitat de Salamanca

MÉS FOTOS
Alex López, de Gandia a Zamora pel somni del bàsquet i la criminologia - (foto 2)
Alex López, de Gandia a Zamora pel somni del bàsquet i la criminologia - (foto 3)
Alex López, de Gandia a Zamora pel somni del bàsquet i la criminologia - (foto 4)
Alex López, de Gandia a Zamora pel somni del bàsquet i la criminologia - (foto 5)
Alex López, de Gandia a Zamora pel somni del bàsquet i la criminologia - (foto 6)
Alex López, de Gandia a Zamora pel somni del bàsquet i la criminologia - (foto 7)
Alex López, de Gandia a Zamora pel somni del bàsquet i la criminologia - (foto 8)

Alex López Vera és un jove jugador de bàsquet que, amb 19 anys recentment complits, lluita per fer-se un buit en el món de l'esport iniciant aventures lluny dels seus. Ja ho va fer quan a penes tenia 14 anys, quan l'Alfàs del Pi es va fixar en el seu joc i va apostar pel seu fitxatge. Mai és fàcil eixir de la teua casa amb tan sols 14 anys, però López ho va decidir així. No li va tremolar el pols i va encertar, ja que ha format la seua vida allí durant cinc anys en què s'ha format com a jugador, ha debutat en Lliga EBA amb 16 anys i ha iniciat la seua carrera universitària de criminologia.

Després d'aquestes cinc temporades en les quals Alfàs ha sigut la seua casa, els reptes continuen i li ha passat una oportunitat que, tal com ens qualifica el mateix López en exclusiva, “és impossible de rebutjar per totes les condicions que m'han oferit”.

Si Alacant li quedava relativament prop del seu Gandia natal, ara ha apostat per Zamora, algun quilòmetre més lluny. Després de tindre damunt de la taula diverses opcions, López va fer la maleta uns dies arrere i ja es troba en la seua nova destinació.

“Quan em va arribar l'oferta del CB Virgen de la Concha de Zamora, el primer que em va cridar l'atenció i em va despertar les ganes va ser la ciutat; però res més vaig començar a mantindre converses tant amb el president del club, com amb la resta de Junta Directiva i amb l'entrenador, no el vaig dubtar ni un segon, vaig entendre que és una oportunitat perfecta per a mi per tot en conjunt”, explica López després de diversos dies coneixent la ciutat, als seus nous companys i al seu president.

López detalla que “el primer gran punt a favor ha sigut l'entrenador, ja que es tracta d'un professional que té una àmplia experiència en el desenvolupament de jugadors joves i estic convençut que sabrà traure la meua millor versió, milloraré molt amb ell i seguiré en el meu camí de formar-me com a jugador ajudant en tot moment a l'equip; la confiança que ha depositat en mi en tremendament alta tant en l'esportiu com en l'apartat humà i jo el retornaré en el camp amb el meu joc”.

Entenent que una de les virtuts d'aquest jugador és la capacitat d'adaptació, també ens relata que “una de les meues motivacions més importants més enllà de l'esportiu, igual que per als meus pares, ha sigut el tindre l'oportunitat d'estudiar en una universitat amb tanta història com la de Salamanca, on seguiré la meua carrera de criminologia i la compatibilitzaré amb els entrenaments, partits, viatges i altres coses que m'oferisca la meua nova ciutat”.

En quant a l'equip que estan formant, destaca que “tindrem una de les mitjanes d'edat més joves de la Lliga EBA, per la qual cosa garantirem ser una plantilla molt lluitadora en el camp”.

El COVID-19, com en la resta de la vida quotidiana, també afecta de manera directa tant a la planificació de la temporada actual com a l'inici dels entrenaments, per la qual cosa López explica que “després de passar per la gran aturada de la pandèmia, hi ha molta incertesa en la competició, per la qual cosa crec que la joventut del nostre equip pot beneficiar-se per les ganes que tenim tots de començar quan ens ho permeten les autoritats sanitàries d'ací”.

López pot dominar diverses posicions en el camp, ja que agafa el timó de l'equip des de la posició de base i no dubte a acoblar-se al “escorta” si així ho requereix el partit o la situació, “per a això també influeix molt el nostre entrenador, perquè sap entendre les qualitats i capacitats dels més joves i traure el màxim rendiment en el joc, per la qual cosa estaré molt còmode en això”.

“Defense al jugador més anotador de l'equip rival, em sent còmode intentant frenar-li; i en atac m'agrada molt la velocitat, buscar penetracions, traure faltes als contraris i trobar els buits per a oferir-li bones opcions de tir als meus companys”, destaca López.

En l'opinió del jove jugador, “tots els canvis són positius i més quan els encares amb les ganes i l'ambició que tinc jo en aquests moments, ja que soc conscient que estic adaptant-me a una nova ciutat, a un nou equip, a un nou clima i a una nova universitat”. Té clar que “l'adaptació a una ciutat tan acollidora i bonica com Zamora és molt fàcil, així com al CB Virgen de la Concha, on m'ho estan posant tot tremendament senzill, una infinitat de facilitats i una atenció exquisida per part del president, dels directius i de l'entrenador”.

Fent recopilació del procés de fitxatge pel qual López ha arribat a Zamora, el jugador vol destacar el “important paper que ha tingut la meua família en tot això, ja que tinc la immensa sort de tindre'ls amb mi sempre, estiga jugant a més o a menys quilòmetres de la meua casa; troben aqueixos buits impossibles per a vindre a veure'm i gaudir junts, sens dubte són el motor que necessite per a ser la persona que soc, el jugador que soc i tindre la seguretat d'acceptar aquests reptes esportius sabent que compte amb el seu suport continu”.

En ser preguntat per aquest digital sobre què és el més important que s'emporta López de les seues cinc temporades a l'Alfàs del Pi, el jugador no té dubte: “El primer, he de dir que ja és la meua segona casa per com m'han tractat i el molt que m'han ajudat sempre; el segon, sempre portaré dins de mi al meu amic David, que des del cel gaudirà amb mi en aquesta nova etapa; i tercer, ells s'emporten de mi un agraïment etern”.

Per a concloure l'entrevista que López ha concedit a aquest digital, afirma que “sens dubte, els meus objectius de cara a aquesta nova temporada són ajudar a l'equip en tot el possible per a estar el més amunt que puguem en la Lliga EBA i tractar de créixer esportivament en tots els aspectes, a més de compaginar els estudis de criminologia igual que l'any passat”.

Zamora, el CB Virgen de la Concha i la universitat de Salamanca és el nou repte que Alex López ha detallat en aquesta entrevista a elperiodic.com.

Pujar