elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Més de 1.000 jugadors de volei platja procedents d'Europa i Amèrica realitzen el seu stage d'hivern a la platja de Gandia

Més de 1.000 jugadors de volei platja procedents d'Europa i Amèrica realitzen el seu stage d'hivern a la platja de Gandia
  • Els organitzadors calcules que les 11.000 les pernoctacions que es produiran aquest any tindran una repercussió econòmica superior al milió i mig d'euros

MÉS FOTOS
Més de 1.000 jugadors de volei platja procedents d'Europa i Amèrica realitzen el seu stage d'hivern a la platja de Gandia - (foto 2)
Més de 1.000 jugadors de volei platja procedents d'Europa i Amèrica realitzen el seu stage d'hivern a la platja de Gandia - (foto 3)
Més de 1.000 jugadors de volei platja procedents d'Europa i Amèrica realitzen el seu stage d'hivern a la platja de Gandia - (foto 4)
Més de 1.000 jugadors de volei platja procedents d'Europa i Amèrica realitzen el seu stage d'hivern a la platja de Gandia - (foto 5)

El regidor delegat d'Esports, Jesús Naveiro, i la regidora responsable de Turisme, Balbina Sendra, han acudit aquest matí a la platja de Gandia per conéixer de primera mà una nova operativa que es desenvolupa a la nostra ciutat i intercanviar impressions amb Marvin Polte i Pau Sapiña, de l'empresa Volley Tours.

La iniciativa està liderada per dues empreses touroperadores que són Sunsation Beach i Volley Tours, que generen operatives d'aquest tipus per tot Europa i porten a la platja de Gandia més de 1.000 persones en estades que van de set a deu dies amb l'objectiu de gaudir de les vacances d'hivern mentre practiquen vòlei platja. Aquestes jornades esportives es complementen amb activitats diverses d'oci, gastronomia i cultura que es desenvolupen també a la ciutat des de fa prop de deu anys.

Naveiro ha destacat que no es tracta només d'un esdeveniment d'oci per a aficionats sinó que hi ha esportistes professionals de primer ordre com l'austríac Alexander Huber o l'alemanya Jude Sude que són a Gandia durant aquests dies, a més d'equips que ja estan preparant la pròxima participació en els Jocs Olímpics.

"Rebrem jugadors procedents de Polònia, Anglaterra, Alemanya, Àustria, Noruega, Països Baixos, Sèrbia, Eslovènia o Bèlgica, i també esportistes que vénen d'Amèrica. Brasil, Canadà o els Estats Units" ha explicat l'edil, incidint que des del govern municipal "continuarem promovent l'arribada d'aquest tipus d'accions perquè suposen un salt qualitatiu i dinamitzen la platja fora de la temporada alta".

Per la seua banda, Sendra ha qualificat aquesta operativa com a "clau perquè desestacionalitzar totalment el destí. També és clau perquè parlem d'un tipus d'operativa de vida sana, vinculada a l'esport i que té un gran impacte econòmic". "Més de 1.000 persones passen una mitjana de set dies a la nostra ciutat, no només consumint platja amb les activitats esportives i d'oci, sinó que també gaudeixen d'una programació a la ciutat perquè coneguen i facen immersió a la nostra cultura". "Que hi haja repercussió, no només en l'àmbit europeu, sinó també a escala americana és clau per a la nostra ciutat. Cada vegada ve més gent i ens coneix més gent. Tindre esdeveniments d'aquest tipus de turisme ací és una garantia que el públic internacional creixerà".

Marvin Polte, exjugador professional de volei platja alemany i actual CEO de Volley Tours, ha explicat que "vaig arribar ací fa com deu anys, vaig vindre al final d'aquesta platja, prop de les dunes, vaig donar una ullada a l'arena i, des del primer moment, em va semblar un lloc perfecte per portar jugadors. Aquesta és la raó per què hem vingut ací, pel microclima, perquè la platja és perfecta, per les facilitats que tenim al voltant i la col·laboració que ens presta l'Ajuntament de Gandia".

Per la seua banda, Pau Sapiña ha incidit en la bona qualitat de l'arena, la proximitat dels hotels a la línia de platja (l'Hotel RH Bayren & SPA és el centre principal d'operacions de l'operativa) i posat en valor que la situació geogràfica de Gandia permet que els participants arriben en poc més d'una hora de cotxe una vegada han aterrat als aeroports de València o Alacant. "A tot això hi sumem una excel·lent gastronomia, tindre el gimnàs del Grau a prop per als professionals, o les visites a la ciutat que s'hi organitzen. Tots els que vénen acaben enamorats de Gandia" ha finalitzat.

Pujar