Castellano
PROPOSTES DE TELEFÓNICA

El futur del turisme: oferta personalitzada i una aposta clara per la tecnologia

El futur del turisme: oferta personalitzada i una aposta clara per la tecnologia

    La innovació sempre ha sigut una aliada del sector turístic i, ara més que mai, la tecnologia s'ha convertit en una peça clau per a impulsar el Turisme i oferir solucions i iniciatives orientades a mitigar l'impacte socioeconòmic que ha causat la crisi del Covid-19 en el sector i accelerar la seua recuperació.

    Amb l'objectiu d'acompanyar a les empreses turístiques i administracions públiques en aquesta nova fase de recuperació i ajudar-los a accelerar la seua transformació digital, Telefònica Empreses ha reunit virtualment a més de 200 persones relacionades amb el sector, entorn d'una taula redona virtual moderada per Bruno Vilarasau, director de AAPP i Serveis Digitals de Telefónica Mediterrani, que ha comptat amb la participació d'Enrique Martínez, president de Segittur, Gema Igual, alcaldessa de Santander i Antonio Pérez, alcalde de Benidorm.

    Sota el nom “Fer turisme post Covid-19 no és un esport de risc” s'han tractat els temes que més preocupen i sobre els quals estan treballant tant des de les empreses com des de les administracions públiques. S'ha debatut sobre com generar la confiança necessària per al retorn del turisme, com aprofitar la tecnologia i de quina forma canviar i transformar els destins i activitats amb visió de futur per al sector.

    En aquests moments és fonamental posicionar-se com un destí segur complint totes les recomanacions sanitàries i de seguretat, garantir als viatgers espais Covid free i oferir experiència completament personalitzades per a recuperar la seua confiança. En definitiva, es tracta de fer d'aquesta crisi una oportunitat per a un turisme més sostenible i tecnològic.

    Tots els ponents han coincidit en l'enorme repte al qual s'enfronten els ajuntaments costaners que històricament estan enfocats al turisme de sol i platja i que actualment es troben davant un moment crític i una realitat desconeguda fins ara.

    S'ha destacat també l'efecte multiplicador del turisme, que té la capacitat d'impactar en tots els sectors de la societat i la seua recuperació. Directa i indirectament contribuirà a la creació d'ocupació, recuperació econòmica i servirà per a impulsar la recuperació d'altres sectors l'aquesta etapa de Nova Normalitat com ja s'ha demostrat en crisis anteriors.

    Durant la seua intervenció, Enrique Martínez, ha posat de manifest “la importància del model de destinacions turístiques intel·ligents, on la tecnologia contribueix a millorar la pren decisions, prioritzar mesures i anticipar-se. Tot això amb l'objectiu d'aconseguir un turisme més intel·ligent i sostenible”.

    Per la seua part Gema Igual, ha destacat que, per a millorar la seguretat del destí, l'Ajuntament de Santander “ha adquirit el compromís de traslladar informació veraç, actualitzada i que siga d'utilitat, tant per a ciutadans com per a visitants, posant-la a la seua disposició a través d'un canal unificat i, per a això, la tecnologia és la millor aliada”. Sobre aquest tema, ha precisat que aquest escenari de la covid19 està servint “per a accelerar els processos tecnològics, la qual cosa contribuirà a gestionar millor molts destins en el futur, potser no tant amb el focus posat en la seguretat, com ara però sí a poder oferir serveis de valor afegit i de qualitat”. “La tecnologia ha arribat per a quedar-se”,

    Antonio Pérez ha explicat com “Benidorm treballa amb un monitoratge de l'evolució de la desescalada per zones geogràfiques i països, no sols per a la gestió promocional de la ciutat, si no que la compartim amb el sector, en funció del nostre model de gestió públic-privada amb objecte que les decisions globals del destí es prenguen amb dades, a fi d'optimitzar recursos. Com a destí de turisme intel·ligent, tenim una unitat d'intel·ligència turística, des de fa 3 anys que ens ha permés fer un seguiment molt estret de les circumstàncies i prendre decisions amb anticipació analitzant situacions en el nostre Smart Destination Lab. Hem modificat la nostra planificació per a adaptar-la a la situació de crisi sanitària i cap a la proposta que estem desenvolupant de Benidorm Destinació Turística Segura”

    Bruno Vilarasau ha posat de manifest com “en els últims anys, hem vist solucions tecnològiques enfocades al sector turístic i que ara més que mai poden ajudar a adaptar-se als nous temps” i va afegir que “quan tornem a una certa normalitat, caldrà enfocar l'oferta turística feia la protecció del viatger, la seguretat, la sostenibilitat dels allotjaments i la personalización extrema i ací és on Telefónica pot acompanyar a empreses i administracions.”

    Pujar