elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
EL TEMPS EN MAGDALENA

Del fred a la calor: Estarem a 30 graus el primer cap de setmana de Magdalena i 'Prefalles'?

Del fred a la calor: Estarem a 30 graus el primer cap de setmana de Magdalena i 'Prefalles'?
  • Les primeres previsions indiquen que el temps estiuenc arribarà sobtadament a la Comunitat Valenciana

El mes de març ha començat amb temperatures bastant més fredes que altres anys, portant neu i gelades a diversos punts de Castelló, una cosa inusual per aquestes dates. No obstant això, és moment de dir adeu a aquest temps, ja que amb l'arribada de la Magdalena aterra el bon temps, la calor estiuenca, el sol i les temperatures marcant els 30 °C en els termòmetres.

Així, tot apunta al fet que març serà un mes d'extrems, passem del fred polar a l'estiu en tan sols 10 dies. Segons informa l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), emprant el model de predicció europeu, el pròxim cap de setmana (10,11 i 12 de març), s'esperen unes màximes de 30 °C a Castelló i València amb unes mínimes molt agradables situades entorn dels 15 °C.

Es viuran uns dies més propis del mes de maig que de març, per la qual cosa si els pronòstics es compleixen, els castellonencs i valencians que es disposen a gaudir del primer cap de setmana de Magdalena i el previ a les Falles, han de traure dels seus armaris les bermudes, les samarretes de mànega curta, la crema solar per a protegir-se del sol i els barrets.

Per què farà tanta calor en la Magdalena?

L'arribada de la calor estiuenca es deu al fet que arribarà una gran dorsal anticiclònica sobre la vertical peninsular amb aire molt càlid en capes mitjanes. Per això, el ponent serà el responsable d'uns dies de tanta calor.

Pujar