21 de setembre de 2020 21/9/20

La Fira del Llibre de Buenos Aires compta amb la presència d'escriptors i escriptores valencians

  La 45 Fira del Llibre de Buenos Aires compta enguany amb la presència d'escriptors valencians que participaran en conferències, taules redones i presentacions en la fira del llibre de parla hispana més important.

  La Generalitat ha possibilitat la participació de Paula Bonet Josep Piera, Àngels Gregori, Begoña Pozo i Muriel Villanueva i ha organitzat un programa d'activitats amb l'objectiu de promocionar la literatura valenciana i ampliar els mecanismes de distribució editorial en el mercat argentí i sud-americà.

  La trajectòria i l'obra dels autors que hi acudeixen estan relacionades amb Barcelona, que és la ciutat convidada enguany en la Fira del Llibre de Buenos Aires i la programació de la qual gira entorn d'aquesta ciutat. També s'han desplaçat a Buenos Aires algunes editorials valencianes.

  L'Institut Ramon Llull és un dels organitzadors de la presència de Barcelona en la Fira i hi ha facilitat la infraestructura organitzativa perquè la Generalitat hi puga aportar una mostra d'autors valencians que donaran visibilitat a la literatura feta des de la Comunitat Valenciana.

  La Fira del Llibre de Buenos Aires és un dels grans esdeveniments culturals en què es donen cita autors, editors, llibrers, distribuïdors, educadors, bibliotecaris i científics -en total, més de 12.000 professionals del sector del llibre- i que té una afluència de públic que supera el milió de persones.

  La internacionalització de la literatura feta a la Comunitat Valenciana és un dels eixos prioritaris que destaca el Pla de foment del llibre i la lectura 'Llegim Llegim Llegim'.

  La Generalitat està impulsant la participació d'escriptors en fires internacionals i està distribuint obres literàries fetes a la Comunitat Valenciana a les seus de l'Institut Cervantes a l'estranger.

  Recentment, cinc editorials valencianes -Media Vaca, Andana, Onada, Algar i Litera- van participar en la Fira del Llibre de Bolonya, que està considerada com la trobada de més rellevància en el món infantil i juvenil.

  El pròxim Saló Internacional del Llibre de Torí, el 13 de maig, els premiats en els Premis de Crítica de la Comunitat Valenciana en 2018 -Rafel Cervera (narrativa), Lola Blasco i Chema Cardeña (literatura dramàtica) i Adela Cortina (assaig i crítica)- presentaran la seua obra com una mostra de literatura actual escrita en castellà i produïda a la Comunitat Valenciana.

  Els llibres premiats que es distribuiran per les nou seus de l'Institut Cervantes al món que disposen de biblioteca i també per les universitats on hi ha estudis de la nostra llengua en què participa l'Institut Ramon Llull són llibres premiats per la Generalitat com els millor editats en 2017.

  Els premiats són: llibre millor editat per a 'La cuina de la gent de la mar' (Onada Edicions), llibre millor il·lustrat per a 'On estan les claus?' (Andana Llibres), còmic millor editat per a 'Yo fui guía en el infierno' (Desfiladero Edicions), llibre infantil millor editat per a '¿Jugamos?' (Feditrés Empresa Editoria, SL-Algar Libros) i llibre juvenil millor editat per a 'Pelo de Zanahoria' (Media Vaca Editorial).

  A més, s'estan programant les accions perquè els autors valencians realitzen conferències promocionant les seues obres més recents a les seus de l'Institut Cervantes i a les universitats que tenen conveni amb l'Institut Ramon Llull.

  Pujar