28 de novembre de 2020 28/11/20

Ferri: “En 2020 cal replantejar un sistema econòmic injust que maltracta el planeta igual que ha maltractat a la majoria de les persones”

Ferri: “En 2020 cal replantejar un sistema econòmic injust que maltracta el planeta igual que ha maltractat a la majoria de les persones” - (foto 1)

    El síndic del grup parlamentari Compromís a les Corts, Fran Ferri, ha coincidit en que “2019 ha sigut l’any de l’esclat de la conscienciació per la cura del nostre planeta, espentada pels més joves i amb mostres dels efectes de la crisi climàtica com les inundacions a la Vega Baja i altres comarques. És el moment d’impulsar polítiques valentes contra la crisi climàtica. Per això al 2020 treballarem una Llei contra l’emergència climàtica. Des de Compromís som conscients que esta lluita no pot quedar-se en paraules boniques. Esta lluita ens ha de dur a replantejar un sistema econòmic injust que maltracta el planeta igual que ha maltractat a la majoria de les persones”.

    Per a Ferri, “2020 ha de ser l’any d’un nou finançament per als valencians i valencianes, perquè ja n’hi ha prou de discriminació. En eixa línia està negociant Compromís a Madrid, en aconseguir un finançament just per a poder continuar millorant la vida dels valencians i valencianes. Amb un calendari clar i solucions immediates. Hem fet molt per a revertir les retallades de la dreta i garantir uns serveis públics de qualitat, però necessitem els recursos que ens pertoquen. Ara ja sabem que els diners no van a les butxaques d’uns pocs sinó a millorar la vida de totes i tots”.

    “L’alliberament de l’AP7, una altra de les exigències històriques de Compromís, serà una realitat hui. I ho serà gràcies a l’espenta de centenars de milers de valencians i valencianes, especialment de les comarques afectades, que no han defallit mentres eren ignorades pels diferents governs centrals. Eixa perseverança la mantindrem en l’exigència d’unes inversions dignes i de la transferència del servei de rodalies que el govern central ja ha demostrat que no sap gestionar”, ha afirmat el síndic valencianista.

    “El nostre desig per a 2020 és el d’una societat lliure de masclisme i d’odi a la diversitat: una societat més justa i solidària. Un País Valencià que siga tractat amb respecte i que servisca de referent de polítiques valentes a l’Estat. En definitiva, el nostre desig i el nostre compromís és continuar treballant per a solucionar els problemes de les persones, davant aquells que volen tractar a algunes persones com a problemes”, ha conclòs Fran Ferri.

    Pujar