elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Un estudi de la temperatura marina enfront d'Oropesa alerta que la Mediterrània supera els valors recomanables

Un estudi de la temperatura marina enfront d'Oropesa alerta que la Mediterrània supera els valors recomanables
  • La investigació de la Universitat Catòlica de València adverteix de l'elevada temperatura de la mar Mediterrània

El grup de científics de l'Institut d'Investigació en Ciència Marina de la Universitat Catòlica de València ha iniciat un estudi en el qual alerten que les altes temperatures tenen conseqüències en l'aigua de la mar. No és una cosa nova, ja que, porten temps avisant que la temperatura de la mar Mediterrània està molt per damunt de la norma establida.
 
Aquest grup de científics va començar l'estudi de la temperatura marina enfront de la localitat d'Oropesa el 25 de juny de l'any passat prenent fotos quan van instal·lar un sensor per a monitorar el Mediterrani durant un any. Ara han tret la sonda i analitzant els resultats, el director d'Imedmar- UCV, José Tena, afirma que “estem enllaçant diversos anys i estem detectant que la temperatura, almenys superficial de la mar està molt per damunt del que seria aconsellable o típic en les nostres aigües”.
 
D'altra banda, el professor explica que el problema no és només en els mesos d'estiu, si no que en els mesos més freds “a la mar no li dona temps a refredar-se”. Tena, tatxa a aquest fet de “problemàtic”, pel fet que, l'augment de les temperatures està alterant el cicle vital marítim i lamenta que “podem condemnar a algunes espècies a desaparéixer abans d'hora”.

Pujar