elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Estos són les destinacions més triades per a usar el Bo Viatge de la Comunitat Valenciana

Estos són les destinacions més triades per a usar el Bo Viatge de la Comunitat Valenciana
  MÉS FOTOS
  Estos són les destinacions més triades per a usar el Bo Viatge de la Comunitat Valenciana - (foto 2)

  Turisme Comunitat Valenciana ha registrat durant el primer mes del programa Bono Viaje 2024 un total de 5.336 reserves per a viatjar en el primer semestre de l'any, que correspon al primer període del programa, és a dir del 16 de gener al 3 de juny, excloent la Setmana Santa.

  En esta edició, l'import mitjà per reserva ascendix als 605,78 euros, la qual cosa ha permés mobilitzar només durant el primer mes de l'any, un total de 3.232.447 euros en el sector turístic de la Comunitat Valenciana per a viatges concentrats en temporada baixa. La previsió és mobilitzar més de 25 milions d'euros en el sector al llarg de tot l'any 2024.

  Per a la consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, “este ritme de reserves, molt similar al de l'edició anterior, aferma, una vegada més, el Bo Viatge com una mesura per a desestacionalitzar i fomentar l'ocupació turística en la Comunitat Valenciana”.

  En esta línia, Montes ha explicat que el Bo Viatge té un efecte expansiu en altres àrees de l'economia, “com el comerç o el transport, per la qual cosa el seu efecte indirecte va molt més allà del turisme”. I afirma que “el seu benefici podrà multiplicar-se per tres o per quatre".

  Segons ha avançat la titular de Turisme, "en el programa de 2024 s'han inscrit ja prop de 53.000 usuaris i hem distribuït 15.000 bons, xifra que cada setmana es va incrementant amb nous enviaments”.

  Nuria Montes ha destacat “el bon acolliment d'esta edició”, i ha reiterat que “el ritme de peticions d'enguany està sent molt elevat”, passant de les més de 120.000 sol·licituds de cita prèvia que es van registrar durant les primeres hores de l'inici del programa, a les 205.892 sol·licituds actuals”.

  Per a accedir a esta ajuda de la Generalitat, els sol·licitants han de ser majors d'edat i estar empadronats en la Comunitat Valenciana. La inscripció al Bo Viatge 2024, que es va iniciar el passat 2 de gener, continuarà vigent fins al pròxim 30 de novembre de 2024.

  Cal recordar que els sol·licitants del programa de Bono Viaje 2024 han de triar una estada amb un mínim de tres nits consecutives optant per un 50% de descompte sobre l'import de la reserva efectuada, fins a un límit de 350 euros.

  Perfil de l'usuari del Bo Viatge 2024
  Respecte al perfil del viatger beneficiari del Bo Viatge 2024 i atesos els resultats del primer mes d'esta edició, cal destacar que la majoria s'ha decantat per l'hotel com a allotjament triat per a pernoctar, acumulant el 70% del total de les reserves efectuades al gener, amb un desemborsament mig superior als 605 euros.

  Li seguix el càmping, amb prop del 16% de les reserves; l'allotjament rural amb el 9%; i els apartaments i habitatges turístics, que concentren el 5% del total de les reserves efectuades durant el primer mes de l'any.

  En referència al període de temps més sol·licitat per a viatjar, és el mes de maig el que concentra el moment major nombre de reserves, amb 2.282, seguit del mes de març amb un total de 1.312 reserves i abril amb 1.075 reserves.

  En esta edició, són un total de 874 empreses registrades en el programa, de les quals prop del 35% són agències de viatge, el 31% són hotels i més del 19,5%, allotjament rural. I els destins més demandats durant este any 2024 són de nou, Benidorm, Calp, Peníscola, Elx, Altea, València, Morella, Gandia, Dénia i Alacant.

  Esta nova edició del Bo Viatge compta amb un pressupost inicial de 12,5 milions d'euros. L'última edició del programa, referent al 2023, a la qual es va destinar 15 milions d'euros, va registrar un total de 41.997 reserves amb 54.700 codis alliberats.

  Pujar