elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Les ‘estafes’ i l'elevat preu dels telèfons que comencen per 118

Les ‘estafes’ i l'elevat preu dels telèfons que comencen per 118
  • L'OMIC d'Asp destapa els incompliments d'aquestes empreses que presten servei d'informació

L'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor (OMIC) d'Asp ha iniciat diverses reclamacions contra les empreses que ofereixen serveis d'informació a través de telèfons que comencen per 118 pel seu elevat cost i els requisits que incompleixen.

Així, des de l'OMIC assenyalen que els telèfons d'informació que comencen per 118 presten el servei d'informació de números de telèfon amb un cost de 3euros el minut i una duració màxima de 10 minuts.

A més, aquestes empreses realitzen diverses ‘estafes’ o incompliments a través d'aquests números de telèfon com captar als clients mitjançant anuncis en Internet que donen aparença de gratuïtat o de ser el telèfon “oficial” de l'empresa, no informar de manera clara el preu del servei en els primers 15 segons de la crida i dilatar la duració amb preguntes que no venen al cas, amb la finalitat que la crida aconseguisca els 10 minuts.

Què són aquests tipus de número?

Els números de telèfon que comencen per 118 ofereixen serveis de consulta telefònica sobre números de persona abonada, que s'utilitzen, per exemple, per a conéixer el telèfon d'una altra persona, d'una botiga, negoci o restaurant.

Pujar