Castellano

Més de 100 empreses de #EstoNOtienequePARAR mostren amb fets com seguir avant

Més de 100 empreses de #EstoNOtienequePARAR mostren amb fets com seguir avant

    Al llarg d'aquests dos mesos de crisi sanitària, més de 100 empreses que formen part del moviment #EstoNOtienequePARAR han exposat els seus casos, a través dels mitjans de comunicació de tot el país, com a exemple d'empreses que no interrompen la seua activitat i aposten per eixir d'aquesta situació reforçats. Des d'ahir, el 70% de la població torna a poc a poc a la normalitat i molts empresaris, negocis i treballadors comencen a alçar les persianes dels seus establiments, baix estrictes mesures de seguretat però amb la il·lusió del primer dia.

    Madrid i Barcelona, les ciutats que agrupen gran part de l'activitat comercial del panorama nacional, encara no tenen data de poder donar llum verda a la reobertura dels establiments. Actualment, segons la font a dalt esmentada solament el 17% dels comerços madrilenys i el 23% de la ciutat comtal han pogut reprendre part de la seua activitat. Són moltes les marques, de serveis no essencials, que es reinventen i comencen a reprendre la seua activitat oferint la recollida de comandes online en els seus establiments, sense contacte físic. Amb aquestes xicotetes accions d'activació, les empreses busquen accelerar a poc a poc la recuperació econòmica.

    Altres ciutats com Tarragona, Terol, Sevilla o València ja han pujat les persianes dels seus locals i rebut als seus primers clients després de dos mesos de tancament. Diversos negocis que formen part del moviment #EstoNOtienequePARAR com El Plore de la Negreta, el restaurant Txantxangorri, Nirvana, magatzems Velasco, Dormitienda o Hannover ja es troben en aquesta situació. En aquesta volta a l'activitat on encara hi ha molta incertesa i desconeixement, alguns empresaris ens compten com es reactiven.

    Els responsables dels negocis coincideixen que hi haurà canvis importants a partir d'ara. “Nosaltres, els empresaris, som clau per a solucionar la crisi. Devem, dins de les possibilitats, mantindre als treballadors i el nivell que teníem abans. El món i els negocis canviaran a partir d'ara” comenta Mercior Busts, propietari del Plore de la Negreta.

    Manuela Silvestre, propietària de botiga Nirvana, “Hem de tornar a moure'ns amb consciència. Cal eixir i consumir, cadascun dins de les seues possibilitats econòmiques. La gent a partir d'ara serà més conscient de la importància del xicotet negoci per a la vida i els centres de les ciutats”.

    Els comerços hauran d'adaptar la seua activitat tant a les noves tecnologies i digitalització com a les mesures de seguretat en els establiments físics. “Aquests dos mesos de tancament dels locals hem seguit en contactes amb els nostres clients. Hem posat el focus a la botiga online”, Mónica Duart, propietària Dormitienda.

    Luis Bodes, propietari de botigues Hannover ressalta: “Notes en l'equip una gran il·lusió per tornar a treballar i enfrontar-se al dia a dia de nou”. La volta al treball ha generat molta satisfacció i alegria entre els empleats i usuaris dels establiments. El sentiment d'una volta a la normalitat ha sigut un moment esperat amb molta emoció.

    “La reacció dels clients ens ha sorprés gratament, estan molt conscienciats i tenen un gran sentit de la responsabilitat i seguretat que ens motiva encara més a seguir i gaudir d'aquest moment. Veiem que a poc a poc eixirem d'aquesta situació i que sent prudents i cautelosos tornarem a la normalitat”, Ángela Abad, gerent de magatzems Velasco.

    Bernardo González, propietari del restaurant Txantxangorri exposa “És importantíssim que tots puguem reactivar l'economia. Tots tenim ganes de tornar a treballar. Entre tots som una cadena que no ha de parar”. Les empreses que formen part de #EstoNOtienequePARAR opinen sobre la importància de la connexió entre les diferents empreses. Està reactivació de la cadena empresarial accelerarà la recuperació de l'economia productiva nacional. No és moment de posar-nos límits. És moment d'accelerar.

    Pujar