elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
DOMO DE CALOR

Emergències activa la preemergència nivell roig per calor extrema a Alacant

Emergències activa la preemergència nivell roig per calor extrema a Alacant
  • A Castelló i València també roman actiu l'avís per les altes temperatures

De l'avís taronja i groc al qual estem acostumats per calor durant els mesos de l'estiu en la Comunitat Valenciana, el Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat Valenciana ha activat la preemergència amb nivell roig a la província d'Alacant per calor extrema.

Així, el Centre de Coordinació d'Emergències ha activat en el litoral sud el nivell roig i preemergència per temperatures màximes i nivell taronja per temperatures elevades a l'interior de la província d'Alacant.

Així mateix, s'ha activat la preemergència nivell taronja per temperatures extremes en tot l'interior de la província de València.

Durant aquesta jornada es preveu arribar a valors significativament elevats i que en punts de l'interior de València arribaran als 40-42 °C.

Previsió per al dimecres

Aquest dimecres, com els compta elperiodic.com, s'espera que siga una jornada vergonyosa amb alerta per calor extrema en les tres províncies.

Així, s'ha activat l'avís  roig a la província d'Alacant, taronja a la província de València i groc en la de Castelló.

Segons AEMET, les temperatures màximes seran significativament elevades a l'interior de Castelló, a València i a Alacant, amb valors de 42 °C en l'extrem sud i de 38-40 °C a l'interior. A més hi ha probabilitat de tempestes a l'interior de la meitat sud, sense descartar ratxes molt fortes de vent.

Pujar