21 de gener de 2020 21/1/20

La II Trobada d’Associacions d’Elx busca apropar els col·lectius locals i mostrar el seu treball

La II Trobada d’Associacions d’Elx busca apropar els col·lectius locals i mostrar el seu treball - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  La II Trobada d’Associacions d’Elx busca apropar els col·lectius locals i mostrar el seu treball - (foto 2)
  La II Trobada d’Associacions d’Elx busca apropar els col·lectius locals i mostrar el seu treball - (foto 3)
  La II Trobada d’Associacions d’Elx busca apropar els col·lectius locals i mostrar el seu treball - (foto 4)

  L’Associació Veïnal del Raval ha organitzat la II Trobada d’Associacions d’Elx el proper dissabte, 21 de setembre, de 10 a 15 hores, a les diferents places i carrers del barri del Raval. Hi participen vint-i-quatre col·lectius locals, quatre més que l’any passat. La iniciativa pretén apropar-los, fer-ne xarxa i estimular la cooperació, les sinergies i l’intercanvi de recursos, així com visibilitzar i fer la ciutadania més conscient del treball que fan. 

  La Trobada consistirà en una fireta amb espais informatius dels col·lectius, tallers, exposicions i actuacions, que s’hi connectarà amb el Mercat Ecològic d’Elx. A més d’això, la programació s’ha complementat amb altres activitats paral·leles entre el 19 i el 28 de setembre, que tindran lloc al Centre Social del Raval. 

  Respecte a l'edició anterior, la programació inclou activitats més diverses i cooperatives, fruit del treball conjunt dels diversos col·lectius que hi participen, i es desenvolupa íntegrament al barri del Raval. Entre les propostes destaquen diverses iniciatives ambientals, artístiques, literàries i musicals, adreçades a tota mena de públic.

  Els col·lectius que hi participen són: Associació de Belles Arts d’Elx (ABAE), Associació de Periodistes d’Elx (APE), Margalló Ecologistes en Acció Elx, Des de Baix - ATTAC PV, Alonis, ADR Camp d’Elx, Associació de Fotografia d’Elx (AFELX), Plataforma de Teatre Amateur d’Elx, Oxfam Intermón Elx, Protectora Baix Vinalopó, Associació Antiespecista contra el Maltractament Elx (AACME), Volem Palmerar, ACD La Hoya, El Tempir, FACUA, A.C. Amanida, DansAires & Art, La mama d’Elx, ACPV Casal d’Elx, Educare Social, Mujeres Vecinales, Plataforma d’Afectats per la Hipoteca Elx - Crevillent (PAH), Toubabs Team i AV Raval. 

  Hi col·laboren l’Ajuntament d’Elx, a través de la Regidoria de Benestar Social i d’Elx Participa, i la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica. 

  Programació 

  Al llarg del dissabte al matí, la II Trobada d’Associacions d’Elx acollirà manualitats i mostra d’arts a l’expositor d’ABAE i demostracions d’elaboració de detergent casolà (Alonis); també els tallers infantils de pintura (Casal), de segona oportunitat (Oxfam Intermón), a les 10.15 h; d’extracció de llavors (ADR Camp d’Elx), a les 11.00 h, i de collarets de lactància (La Mama d’Elx) a les 11:15 h, de treballar la palma (Volem Palmerar), a les 11.30 h, i de ball amb porteo (La Mama d’Elx) a les 12:00 h, a més les exposicions de collarets antiescapament de la Protectora Baix Vinalopó i de fotografia de lactància (La Mama d’Elx) i el fotoreclam d’AFELX.

  D’una altra banda, ADR Camp d’Elx ha coordinat les actuacions de Fusta i Jazz a les 11.00 h i el taller Lindy Hop, a càrrec de Hopper Stomp, a les 12.00 h, ambdues a la plaça del Raval. La Plataforma de Teatre Amateur d’Elx ha proposat un contacontes, a les 10.30 h, i animació al carrer, a les 12.00 h, a la plaça d’Antoni Bru. El Casal ha programat una mostra de danses populars valencianes a les 11.30 h a la plaça de Sant Joan.

  Activitats paral·leles 

  Les activitats paral·leles de la II Trobada d’Associacions d’Elx començaran amb la inauguració d’una exposició de pintura dels i les xiquetes i joves d’ABAE el dijous 19 de setembre, a les 20.00 h, al Centre Social del Raval. La programació continuarà amb el col·loqui de comunicació i medi ambient Acció climàtica al nostre territori: reptes i propostes no només per a periodistes, amb la participació del periodista de La Marea Eduardo Robaina Artiles i les expertes Helena Prima Garcia, d’Ecologistes en Acció València, Júlia Martínez, de la Fundación Nueva Cultura del Agua, i Marga Guilló Durà, d’ADR Camp d’Elx, organitzada el divendres 20, a les 19.00 h, al CS del Raval per l’APE, Margalló, Des de Baix, Alonis i ADR Camp d’Elx. 

  L’activitat es reprendrà amb la xarrada Erasmus+ i les seues possibilitats, d’Eduardo Macià Agulló, coordinador de ACD La Hoya, el dimarts 24, a les 20.00 h, al CS del Raval i la xarrada El Palmeral i el canvi climàtic, a càrrec del professor de Ciències Ambientals de la Universitat Miguel Hernández (UMH) d’Elx José Navarro Pedreño, que organitza Volem Palmerar el dijous 26, a les 19.30 h, al CS del Raval. Seguirà amb el X Sopar-Homenatge a Vicent Andrés Estellés d’El Tempir el divendres 27, a les 21.00 h, a la plaça del Gall. 

  Com a cloenda, FACUA CV ha programat una xarrada sobre consum responsable el dissabte 28, a les 12.00 h, al CS del Raval. De vesprada, al mateix lloc, ABAE ha proposat la xarrada La palmera i la pintura, a càrrec la professora de dibuix i pintura María José Bernabé, a les 18.30 h, i la xarrada sobre astronomia Viatge al final de l'univers, del poeta i escriptor Antonio Zapata, a les 19.30 h.

  ocultar
  La II Trobada d’Associacions d’Elx busca apropar els col·lectius locals i mostrar el seu treball
  Pujar