28 de setembre de 2020 28/9/20

Un tiroteig de pel·lícula a Elx se salda amb sis detinguts

Un tiroteig de pel·lícula a Elx se salda amb sis detinguts - (foto 1)
  • Un presumpte robatori de droga entre organitzacions rivals ha sigut l'origen de la batussa. Els detinguts eren considerats com extremadament perillosos

Agents de la Policia Nacional han detingut en les localitats d'Elx i d'Alacant a sis persones de nacionalitat francesa, marroquina i espanyola com a presumptes autors dels delictes de tràfic de drogues, robatori amb violència, robatori d'ús de vehicle, tinença il·lícita d'armes, atemptat a agent de l'autoritat i pertinença a grup criminal.

La investigació s'ha desenvolupat durant aquest cap de setmana i ha sigut duta a terme per agents del Grup de la UDEV de la Policia Judicial de la Comissaria de Policia Nacional d'Elx. Les perquisicions i les detencions practicades van tindre el seu inici en un presumpte robatori amb violència de substàncies estupefaents entre membres de diferents grups criminals rivals de nacionalitat espanyola i francesa, fet comunament coneguda com a "bolcada".

En la fugida després de produir-se el robatori, el cotxe dels implicats va col·lidir amb un motocarro del servei de neteja d'Elx en el qual van resultar ferits de caràcter lleu dos dels treballadors de li empresa de neteja. En quedar inutilitzat el vehicle usat per a la fugida, els investigats van sostraure un nou cotxe per a poder escapar de la zona, arribant a efectuar diversos trets en el lloc, trobant els agents de la Policia Científica d'Elx una baina percutida.

La circulació rodada tranquil paralitzada en aqueix moment, els autors dels trets van aconseguir fugir a tota velocitat, produint-se una persecució en la qual van participar diversos cossos policials, fins que el vehicle utilitzat en la fugida va ser localitzat abandonat en l'autovia A7 a l'altura de la Universitat d'Alacant. El mateix dia dels fets es va produir la detenció d'un dels implicats i la intervenció de la substància estupefaent l'intent de sostracció del qual va ser l'inici de la investigació.

A partir d'aqueixa primera detenció els agents de la UDEV van continuar amb les perquisicions. De les declaracions dels testimonis i de l'intercanvi d'informació amb les autoritats policials franceses es va aconseguir la identificació de la resta d'implicats en els fets, dos d'ells de nacionalitat francesa i considerats d'extremada perillositat a causa de la seua professionalitat i especialització.

Identificats els membres del grup criminal es va establir un dispositiu policial especial que va aconseguir localitzar el principal domicili en el qual s'ocultaven els considerats capitostos del grup, els quals van ser detinguts quan abandonaven l'esmentat pis adoptant fortes mesures de seguretat per a intentar fugir i evitar l'actuació policial.

En el moment de la detenció aquestes persones van oferir una gran resistència i agressivitat, resultant un dels agents que va participar en la mateixa ferit lleu. En una segona fase de l'operació es va produir la detenció d'altres tres membres de la banda, que igual que els anteriors van mostrar una actitud extremadament agressiva.

Una vegada detinguts es va realitzar un registre domiciliari a la casa d'un dels principals autors en el qual es va localitzar tres quilos de marihuana, quasi 2.000 euros en efectiu, la roba utilitzada en l'assalt i un gran nombre de dispositius mòbils. Els detinguts amb edats compreses entre els 23 i els 39 anys han sigut posats a la disposició del Jutjat d'Instrucció de Guàrdia d'Elx i d'Alacant en el dia d'aquest dilluns.

Pujar