17 de gener de 2021 17/1/21

Roba en una casa d'Elx i es deixa oblidada una multa al seu nom per saltar-se l'estat d'alarma

Roba en una casa d'Elx i es deixa oblidada una multa al seu nom per saltar-se l'estat d'alarma - (foto 1)
  • La Policia Nacional va poder identificar-ho per aquest descuit després de robar bicicletes, consoles de videojocs i electrodomèstics del domicili

La Policia Nacional ha detingut en la localitat d'Elx a una persona de nacionalitat espanyola i 43 anys d'edat com a presumpte autor d'un robatori amb força en les coses en accedir a un habitatge després de saltar la tanca, forçar la porta d'entrada i sostraure diversos estris. Va ser un dels veïns el que va avisar al propietari de l'habitatge, una casa de camp situada en el polígon de *Carrus de la localitat d'Elx.

De matinada havia escoltat un fort colp en el domicili pel que al matí següent es va posar en contacte amb l'amo de la casa, personant-se en el lloc el seu fill, el qual va comprovar que efectivament algú havia saltat la tanca perimetral, havia forçat la porta d'entrada d'un porxo annex al domicili i s'havia introduït en el mateix per a sostraure diversos efectes de l'immoble.

En un primer moment la mata va trobar a faltar diverses bicicletes, dues consoles de videojocs, un gran nombre d'eines, una piscina desmuntable i electrodomèstics, valorant tot això en més de 3.000 euros.

El perjudicat es va posar en contacte amb la Policia Nacional a través del 091 i en el lloc es van personar diversos indicatius, entre ells un de la Brigada de Policia Científica de la Comissaria d'Elx qui va realitzar la corresponent inspecció ocular tècnic policial amb la finalitat de trobar vestigis o proves que pogueren ajudar en la identificació del presumpte culpable.

La sorpresa va arribar quan en una de les estades de l'habitatge van trobar una proposta de sanció per incompliment de les mesures disposades pel RD 463/20 d'estat d'alarma a nom d'una persona que ni residia en l'habitatge, ni era conegut per cap dels seus propietaris.

La investigació dels agents de la Brigada de Policia Judicial es va centrar des d'aqueix moment en la persona sancionada, i van descobrir que ja comptava amb diversos antecedents per fets similars i que havia sigut vist en la zona del robatori aqueix dia.

Una vegada totalment identificat, els policies van localitzar al presumpte autor en un carrer pròxim al seu domicili procedint a la seua detenció. El detingut va ser acusat d'un delicte de robatori amb força en les coses i lloc a la disposició del Jutjat d'Instrucció de guàrdia d'Elx.

Pujar