17 de gener de 2021 17/1/21

Retiren del mercat quasi 300 màscares no homologues que s'estaven venent en farmàcies de la Comunitat

Retiren del mercat quasi 300 màscares no homologues que s'estaven venent en farmàcies de la Comunitat - (foto 1)

  El regidor de Seguretat Ciutadana, Ramón Abad, ha informat que la Unitat Territorial d'Establiments i Activitats de la Policia Local (UTE) ha retirat del mercat màscares no homologades o sense registre que estaven a la venda en almenys dues farmàcies.

  Des de la UTE s'informa de què es tractava de màscares casolanes o artesanals que s'estaven oferint als clients sense comptar amb el corresponent control sanitari, sense referència d'homologació i sense embolcall o mitjà de barrera que garantira la seua higiene. ”En les quasi 300 unitats finalment intervingudes, s'apreciaven notables diferències d'elaboració, evidenciant la seua factura per empreses no relacionades amb el ram sanitari i, per tant, sense la fabricació en ambients asèptics i per part de personal qualificat”, ha assenyalat Abad.

  Els articles intervinguts per la UTE van ser retirats d'aquests punts de venda, on s'oferien a preus entre 1,50 i 2,80 euros la unitat, aportant els establiments col·legiats la identificació de les empreses subministradores. Cal recordar que recentment el Ministeri el Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme va penjar en la seua pàgina web detallades guies per a elaboració d'Equips de Protecció Individual o màscares, amb les especificacions que han de complir i el seu procés de verificació.

  Sis noves detencions

  D'altra banda, Ramón Abad ha informat que des de les 20 hores del diumenge a les 20 hores d'ahir, la Policia Local i la Policia Nacional van realitzar més de 700 identificacions. “En total es van realitzar 220 actes de denúncia, es va procedir a la detenció de 6 persones i es van identificar deu vehicles que circulaven sense autirización”, ha indicat Abad.

  El responsable de Seguretat Ciutadana ha tornat a fer una crida a la població per a no baixar la guàrdia.

  Pujar