elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La prova pilot de vacunació sense cita abans del partit de l'Elx ha rebut un gran acolliment

La prova pilot de vacunació sense cita abans del partit de l'Elx ha rebut un gran acolliment
  • La Conselleria es planteja realitzar més dites a la ciutadania que no estiga vacunada en esdeveniments pròxims si hi ha èxit d'afluència amb motiu del partit de l'Elx i el del València

MÉS FOTOS
La prova pilot de vacunació sense cita abans del partit de l'Elx ha rebut un gran acolliment - (foto 2)
La prova pilot de vacunació sense cita abans del partit de l'Elx ha rebut un gran acolliment - (foto 3)
La prova pilot de vacunació sense cita abans del partit de l'Elx ha rebut un gran acolliment - (foto 4)
La prova pilot de vacunació sense cita abans del partit de l'Elx ha rebut un gran acolliment - (foto 5)
La prova pilot de vacunació sense cita abans del partit de l'Elx ha rebut un gran acolliment - (foto 6)
La prova pilot de vacunació sense cita abans del partit de l'Elx ha rebut un gran acolliment - (foto 7)
La prova pilot de vacunació sense cita abans del partit de l'Elx ha rebut un gran acolliment - (foto 8)
La prova pilot de vacunació sense cita abans del partit de l'Elx ha rebut un gran acolliment - (foto 9)
La prova pilot de vacunació sense cita abans del partit de l'Elx ha rebut un gran acolliment - (foto 10)

La Conselleria de Sanitat ha desplaçat un punt mòbil de vacunació en els voltants de l'estadi Martínez Valero d'Elx amb motiu del partit Elx-Llevant que es disputa en la vesprada del dissabte 18 de setembre per a vacunar sense cita a tot aquell que s'acoste fins al lloc.

Aquesta experiència pilot facilitarà la immunització de totes aquelles persones que estiguen pendents de vacunar, aprofitant l'afluència de persones amb motiu de la celebració de la trobada esportiva.

El director mèdic d'Atenció Primària i coordinador de l'equip de vacunació instal·lat a Elx, Carlos de Gregorio, ha declarat que és la primera vegada que l'equip sanitari es desplaça a un esdeveniment per a intentar vacunar a les persones, en lloc de citar-los en un establiment. “Estem tenint un bon resultat. La gent està venint a vacunar-se i esperem que arriben més conforme s'acoste l'hora del partit, que és el motiu pel qual som ací”, ha detallat el director mèdic.

El procés de vacunació per a les persones interessades que s'acostaren al lloc iniciava a les 16.30 hores fins a mitja hora després del començament del partit, és a dir, les 19 hores. “L'estimació de persones que acudisquen a vacunar-se és bastant difícil perquè és la primera vegada que s'ha fet, ja que a àmbit nacional tampoc coneixem que s'haja realitzat. Per tant, és una estimació difícil, però sí que estem preparats perquè vengen centenars de persones al llarg d'aquestes hores”, ha explicat Carlos de Gregorio.

“Qualsevol persona que vulga acostar-se serà vacunada, encara que, evidentment, si s'ha triat un partit, el que se cerca són els rangs etarios que han sigut una mica més reticents, entre els vint i quaranta anys, encara que estan venint majors de dotze també”, ha confirmat el director mèdic, assenyalant que hi ha una major afluència de les persones fins als quaranta anys d'edat.

Carlos de Gregorio ha exposat que la vacuna que s'està inoculant és fonamentalment Pfizer, però també tenen de Moderna. “La Conselleria havia pensat a vacunar sobretot a aquelles persones que no havien iniciat la vacunació, per això, estem vacunant les primeres amb Pfizer. Si s'acosta gent amb la primera de Moderna, li posem la segona de la mateixa marca”, ha especificat el coordinador de l'equip de vacunació.

Carlos de Gregorio ha revelat que si aquesta iniciativa té èxit, la Conselleria ha pensat continuar realitzant aquest model e vacunació en altres esdeveniments, sense necessitat que siguen esportius.

L'equip sanitari està format per un total d'entre quinze i vint persones.

El diumenge 19 també se situarà un punt de vacunació sense cita en l'Avinguda de Suècia 31 de València, en la zona d'aparcament situat al costat de l'estadi de Mestalla, abans del partit València CF- Reial Madrid

Pujar