elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Sis persones irrompen en un domicili d'Elx i agredeixen a una dona que va necessitar assistència sanitària

Sis persones irrompen en un domicili d'Elx i agredeixen a una dona que va necessitar assistència sanitària
  • Abans d'abandonar l'habitatge, van agredir i van amenaçar a l'habitant de l'habitatge perquè no denunciara el succeït

Agents de Policia Nacional van detindre a sis persones, cinc homes i una dona, tots de nacionalitat colombiana i d'edats compreses entre 27 i 67 anys, com a suposats autors d'un delicte de robatori amb violència i intimidació, lesions, delicte contra la salut pública i pertinença a un grup criminal.

Tot va començar quan una persona es va personar en la Comissaria d'Elx i va posar de manifest que diverses persones havien irromput en el seu habitatge emprant la força, comunicant que els assaltants preguntaven en tot moment que buscaven a una persona, responent la víctima, que aqueixa persona ja no vivia en aquest domicili, que era l'anterior inquilí de l'immoble i que desconeixia el seu parador.

Davant la negativa de troballa de persona buscada, els assaltants van registrar tot l'habitatge, desconeixent l'habitant que buscaven, ja que no van sostraure res.

Aquestes persones, abans d'abandonar l'habitatge van agredir físicament a la víctima, sent amenaçada perquè no interposara denúncia sobre el succeït o en cas contrari tindria problemes.

La víctima va haver de traslladar-se a l'Hospital General Universitari d'Elx, per a ser atesa de les lesions que havia patit en el seu rostre i que van ser ocasionades pels colps que li van propinar els assaltants.

Donada la gravetat d'aquests fets, aquesta investigació va ser encomanada a l'O.D.E.V (Unitat de Delinqüència i Especialitzada de delictes Violents) de la Comissaria de Policia Nacional d'Elx, sent el grup especialitzat en delictes d'índole de caràcter violent i d'extrema gravetat. Aquests agents ràpidament van enfocar la investigació sobre un entramat criminal derivat per tema d'assumptes de tràfic de drogues, ja que s'ajustava a una possible "bolcada" de drogues o ajust de deutes per alguna transacció de compra o venda de droga.

Les detencions es van produir en dues fases

Fruit d'una constant i perspicaç investigació, els agents van esbrinar les identitats de tot el grup criminal al complet, tractant-se de 6 persones. Immediatament van organitzar dispositius especials donada la perillositat d'aquestes persones.

Inicialment en un primer operatiu policial es va produir la detenció de tres persones, dues a la ciutat d'Elx i una tercera practicada a la ciutat de les ciències (València). Posteriorment a les primeres detencions i donant continuïtat a la investigació, els encarregats del cas van organitzar un altre dispositiu policial per a detindre a altres tres persones, donant-se així per desarticulat aquest grup criminal investigat per emprar violència per a aconseguir la seua fi.

En els registres domiciliaris efectuats sobre diversos immobles on residien els arrestats, els policies van localitzar i van intervindre diverses substàncies de tall de cocaïna, així com 11 grams d'aquesta substància estupefaent, diversos utensilis per al tall, cuinat i premsatge de la droga, també va ser localitzada una pistola simulada, la qual presentava una aparença semblant a les de foc real.

Els arrestats van ser posats a la disposició del Jutjat d'Instrucció en funcions de Guàrdia d'Elx, decretant-se el seu ingrés a la presó provisional.

Pujar