elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Un nigerià estafa a un empresari d'Elx 153.000 euros pel mètode de rentada de diners

Un nigerià estafa a un empresari d'Elx 153.000 euros pel mètode de rentada de diners
  • El detingut i una altra persona es van fer passar per alts mandataris de Libèria que necessitaven traure del seu país els diners de manera oculta

  • Els contactes amb la víctima van continuar, per la qual cosa els policies van establir un dispositiu especial que va permetre l'arrest de l'investigat quan es va reunir de nou amb el denunciant

Agents de la Policia Nacional de la Comissaria d'Elx han detingut a la ciutat d'Alacant a un home de nacionalitat nigeriana i 42 anys d'edat per presumptament estafar 153.000 euros a un empresari de la localitat d'Elx pel mètode del “wash Wash” o rentada de diners, l'autor va seguir en contacte amb la víctima el que va possibilitar la seua localització i detenció per part dels policies.

La investigació ha sigut desenvolupada per agents de la UDEV de la Brigada de Policia Judicial de la Comissaria de Policia Nacional d'Elx després de rebre la denúncia d'un empresari de l'esmentada ciutat al qual dues persones que deien ser alts mandataris de Libèria havien aconseguit enganyar perquè els lliurara 153.000 euros.

L'arrestat juntament amb un còmplice va contactar amb la víctima a primers del mes de març fent-se passar per un polític de Libèria amb una gran quantitat de diners en metàl·lic el qual necessitava traure de tal país de manera oculta.

Estafa pel mètode del “Wash – Wash” o rentada de diners

En aquesta mena d'estafa els autors es fan passar per diplomàtics o alts càrrecs de països, principalment africans, intentant convèncer a la víctima que tenen en el seu poder gran quantitat de diners en metàl·lic que ha de traure del seu país de manera camuflada o amb mesures de seguretat per a no ser detectat a la frontera. Mostren a la víctima gran quantitat de cartolines negres i li fan creure que han tintat els diners de color negre per a aconseguir evadir-lo camuflat, però que amb un procés de rentada (wash-wash), utilitzant diferents productes químics que només ells posseeixen, es transformaran de nou en bitllets de curs legal.

Queden amb la mata i realitzen una demostració en la qual utilitzen bitllets d'important valor nominal com a esquer (100, 200 o 500 euros), una vegada el perjudicat queda convençut, acorden amb ell el lliurament d'una quantitat de diners, sempre inferior a la suma que aquest rebrà en forma de bitllets tintats, de manera que la víctima obtinga així un substanciós benefici.

Després d'apropiar-se dels 153.000 euros el presumpte autor va continuar els contactes amb la víctima, la qual cosa va permetre als agents establir un ampli dispositiu policial entorn del perjudicat en el moment en el qual de nou s'anava a citar amb l'estafador, aquesta vegada en els voltants de l'estació de tren d'Alacant.

Una vegada es va produir el contacte els policies van arrestar al presumpte estafador, que no va tenir possibilitat de fuita. La seua intenció era la d'aconseguir de la mata altres 35.000 euros, si bé, aquesta vegada el seu pla es va veure frustrat per l'oportuna intervenció policial.

El detingut va ser posat a la disposició del Jutjat d'Instrucció de Guàrdia d'Alacant. L'operació continua oberta i els agents continuen les perquisicions, per la qual cosa no es descarten noves detencions.

Pujar