elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els Moros i Cristians d'Elx, declarats Festa d'Interès Turístic Autonòmic

Els Moros i Cristians d'Elx, declarats Festa d'Interès Turístic Autonòmic - (foto 1)
  • Aquesta concessió Turisme Comunitat Valenciana és indispensable per obtenir la Declaració de Festa d'Interès Nacional

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha signat aquest dilluns la resolució per la qual s'atorga la declaració de Festa d'Interès Turístic Autonòmic de la Comunitat Valenciana a les 'Festes de Moros i Cristians en Honor a la Mare de Déu de l'Assumpció 'd'Elx.

La sol·licitud va ser presentada per part de VisitElche el 28 de gener passat de 2021 a la Direcció General de Turisme i, després de l'estudi de la documentació que consta en l'expedient, la concessió de l'esmentada distinció s'ha resolt favorablement.

Es tracta d'un distintiu que Turisme concedeix a les festes, sempre que Aquestes oferixquen una especial rellevància des del punt de vista turístic i suposen una valoració de la cultura i de les tradicions populars valencianes.

L'obtenció d'aquesta declaració honorífica, que en breu ixirà publicada al Diari Oficial de la Comunitat Valenciana, contribueix a la promoció De la festa, del municipi i de l'oferta turística d'Elx, a més de ser indispensable per a l'obtenció de la Declaració de festa d'Interès Turístic Nacional.

Aquesta declaració s'emmarca en el Decret 119/2006, de 28 de juliol, de Consell, regulador de les declaracions de festes, itineraris, publicacions i obres audiovisuals d'interès turístic de la Comunitat Valenciana.

Balanç declaració festes 2021-2020

En el que va d'any, Turisme ha declarat un total de set festes d'interès turístic a la Comunitat Valenciana, publicades ja en el Diari Oficial de la Comunitat. D'aquestes, dues han estat d'Interès Turístic Provincial i cinc d'Interès Turístic Local.

Les festes que han obtingut la distinció provincial són les de Sant Xotxim i de Sant Roc de la Vilavella, mentre que les distincions d'àmbit local corresponen a Bicorp per les sevus festes d'agost ja Soneja, que ha aconseguit distingir sis dels seus celebracions: les Festes Patronals en Honor a Sant Miquel Arcàngel i el Crist de la Sang, la festa de Sant Antoni, la festa de Sant Maties, la Setmana Taurina, la Cavalcada de Reis i la Falla de Soneja.

El 2020, a través de Turisme Comunitat Valenciana es van tramitar un total de 52 declaracions de Festes d'Interès Turístic en les tres províncies. D'aquestes distincions, sis van ser d'Interès Turístic Autonòmic, set d'Interès Turístic Provincial i trenta-nou d'Interès Turístic Local.

Registre de festes declarades d'Interès Turístic: consultar aquí

Pujar