elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Marzà: “Sense valors humans no hi ha educació que valga i això ho tenen molt clar a l’IES Carrús”

Marzà: “Sense valors humans no hi ha educació que valga i això ho tenen molt clar a l’IES Carrús”
  MÉS FOTOS
  Marzà: “Sense valors humans no hi ha educació que valga i això ho tenen molt clar a l’IES Carrús” - (foto 2)
  Marzà: “Sense valors humans no hi ha educació que valga i això ho tenen molt clar a l’IES Carrús” - (foto 3)
  Marzà: “Sense valors humans no hi ha educació que valga i això ho tenen molt clar a l’IES Carrús” - (foto 4)

  El conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, acompanyat pel director general d'Esport, Josep Miquel Moya, i el director de Save the Children a la Comunitat Valenciana, Rodrigo Hernández, han assistit a un acte de reconeixement de l'organització humanitària a l'IES Carrús d'Elx.

  L'acte s'ha centrat en el reconeixement a l'IES Carrús d'Elx com a Centre Ambaixador de la Fundació Save the Children. Aquest reconeixement és per a tota la comunitat educativa del centre, però sobretot per al seu alumnat, protagonista dels programes que aquesta organització du a terme en els diferents centres escolars.

  Segons el conseller Marzà: "Sense valors humans no hi ha educació que valga i això ho tenen molt clar a l'IES Carrús, amb un fum de quilòmetres solidaris recorreguts. Això és educar en valors".

  A més, el responsable autonòmic d'Educació ha volgut destacar la "repercussió tan positiva que la participació durant anys de l'institut en les activitats de Save the Children ha tingut envers la vida del centre i del barri de Carrús amb joves susceptibles de comprometre's amb la gent necessitada del seu centre i del seu barri; joves capaços de lluitar contra la intransigència".

  En aquest sentit, Marzà ha recordat que "el barri de Carrús és un dels que presenta més situacions econòmiques desfavorides de l'Estat i l'IES Carrús ha sabut convertir l'alumnat del centre en ambaixadors d'una de les organitzacions humanitàries més importants a escala internacional. Això es mereix tota la nostra admiració".

  Els alumnes del centre fa ara quinze anys que participen en les diferents edicions dels programes educatius de Save the Children. En aquests últims anys han dut a terme activitats d'educació en valors, sensibilització i recaptació per a donar suport a projectes que lluiten contra la desnutrició infantil o per l'accés a l'aigua de xiquets i xiquetes que viuen en situacions més vulnerables. El compromís de tota la comunitat educativa en la defensa dels drets de la infància en els últims anys ha donat lloc al seu nomenament com a Centre Ambaixador per part de l'ONG.

  Per al director de Save the Children a la Comunitat Valenciana, Rodrigo Hernández, "tots els xiquets i xiquetes tenen dret a viure en pau i a rebre una educació, i lamentablement això no ocorre en molts llocs del món per culpa de conflictes armats, com és el cas de Síria".

  "El nostre treball en el camp de refugiats de Zaatari és fonamental perquè tota una generació de xiquets i xiquetes que han fugit de la guerra a Síria, que dura ja quasi 8 anys, tinguen l'oportunitat de tindre un present i un futur millors, i això ho podrem fer amb l'ajuda de xiquets i xiquetes solidaris, xiquets i xiquetes com els de l'IES Carrús", afirma Hernández.

  Després del lliurament de la placa, l'organització ha fet soci honorari l'alumnat que compleix 18 anys ara, per la seua trajectòria en defensa dels drets de la infància els últims quinze anys, els mateixos que té el programa Quilòmetres de Solidaritat de Save the Children.

  Projecte "Quilòmetres de Solidaritat" de Save the Children

  El conseller Vicent Marzà ha agraït la gran tasca de conscienciació que du a terme l'organització Save the Children i especialment els projectes que porten a terme als centres educatius.

  Cal recordar que "Quilòmetres de Solidaritat" suposa un binomi magnífic entre l'activitat física i el factor solidari. El curs 2017-2018 participaren més de mig milió d'alumnes i 38.000 professors i professores de més de 2.000 centres educatius de tot l'Estat, que van recaptar 1,2 milions d'euros.

  Pujar