29 d’octubre de 2020 29/10/20

Martín: “Volem reformar el Catàleg de qualificacions professionals per a incloure oficis d'interés cultural com el de *palmerero”

Martín: “Volem reformar el Catàleg de qualificacions professionals per a incloure oficis d'interés cultural com el de *palmerero” - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Martín: “Volem reformar el Catàleg de qualificacions professionals per a incloure oficis d'interés cultural com el de *palmerero” - (foto 2)
  Martín: “Volem reformar el Catàleg de qualificacions professionals per a incloure oficis d'interés cultural com el de *palmerero” - (foto 3)

  “Volem que l'ofici de palmerer estiga recollit en el Catàleg Nacional de Qualificacions Professionals per a d'aquesta manera preservar el Palmerar i evitar que es muira”. Així ho ha anunciat hui la candidata de Ciutadans (Cs) al Congrés dels Diputats, Marta Martín, que ha assegurat que des d'aquesta formació que proposarà la modificació del Catàleg “perquè hi haja una categoria relacionada amb els oficis desenvolupats al voltant dels Béns d'Interés Cultural (BIC)”.

  La candidata ha explicat que es durà a terme la modificació del Catàleg “demanant que s'incorpore l'ofici de palmerer, una reivindicació que porta sobre la taula molt de temps, dins d'una categoria general que incloga altres oficis en BIC”.

  Marta Martín també ha avançat el seu compromís a traslladar al Congrés dels Diputats “la modificació del Decret de treball en altura per a fer una excepció en el cas dels palmerers que permeta als professionals treballar amb eficiència”. La candidata de Cs s'ha fet eco de la seua preocupació. “Ens comenten que aquesta norma els impedeix desenvolupar la seua labor amb normalitat i això incideix en la pèrdua de palmeres. Això els il·licitans no ho podem permetre. Cal donar suport a els treballs que contribueixen a preservar el Palmerar”, ha remarcat.

  Martín ha visitat també aquest matí el col·legi La Paz de Torrellano per a comprovar l'estat dels barracons. En relació a aquest assumpte, ha afirmat que “és una absoluta vergonya que hui haja eixit a la llum que Pedro Duque i Pedro Sánchez estiguen comprometent 6.000 milions de dòlars per a muntar-se un quiosquet més, mentre continuem tenint a xiquets en barracons a Elx i en tota la Comunitat Valenciana. Lamentable l'ús que estan fent de l'educació en aquesta Comunitat”.  

  Pujar