Castellano

L'ocupació hotelera a Elx registra la seua millor dada al juliol però no aconsegueix els del 2019

L'ocupació hotelera a Elx registra la seua millor dada al juliol però no aconsegueix els del 2019
  • Els hotels han omplit el 79,5% de la seua capacitat aconseguint la millor xifra des que irrompera la pandèmia però sense aconseguir els 90,6% de fa dos anys en el mateix període

Juliol ha tingut una taxa d'ocupació hotelera a Elx del 79,5%, la millor dada de l'any i també el més elevat des que irrompera la pandèmia del Covid-19. Acurta distàncies però no arriba, no obstant això, a igualar els registres de juliol de 2019, que van ser 11,1 punts percentuals superiors i que es van situar en el 90,6%.

Ocupación hotelera en Elche
Ocupación hotelera en Elche

De la mateixa forma, els indicadors de rendibilitat també es mouen. El preu mitjà per habitació ha mantingut la seua tendència positiva iniciada al febrer i arriba a juliol amb 59,84 euros, 5,40 euros per damunt de la dada del mes anterior. És també el millor registre des de la reobertura del turisme l'estiu de 2020 i fins i tot supera el de juliol de 2019, que es va conformar amb 56,33 euros, és a dir, 3,51 euros menys.

Aquest positiu comportament ha sigut possible per la confluència de dos factors. D'una banda, la fortalesa de la demanda nacional ha sigut capaç de suplir en bona part la feblesa que continua mostrant la clientela internacional. Les bones dades d'ocupació en tota la Costa Blanca han impulsat també l'ocupació i els preus a Elx. Per un altre, l'existència d'esdeveniments deporticos celebrats a la ciutat ha suposat nombroses reserves, sobretot en caps de setmana. D'aquesta forma, el Trofeu de natació de base Diputació d'Alacant, en el qual van participar 383 nadadors de 22 clubs de la Comunitat Valenciana, la Comunitat de Madrid i la Regió de Múrcia va contribuir a omplir els hotels el cap de setmana del 10 i 11 de juliol. Igualment, el cap de setmana del 17 i 18 de juliol va tenir lloc el Campionat Autonòmic júnior i absolut de natació, que va tenir un impacte molt notable. Finalment, del 22 al 25 de juliol es va celebrar el Campionat d'Espanya de Waterpolo en la modalitat de Cadet Masculí, en el qual van participar 20 equips arribats de tots els punts del país. Novament, la demanda d'habitacions va ser molt gran.

La situació en el context turístic nacional es manté amb una tendència esperançadora, millorant mes a mes. Amb dades de juny, les pernoctacions pugen un 654,6% respecte a juny de 2020, però retrocedeixen un -62,1% respecte al mateix mes de 2019. La despesa turística de la clientela internacional ascendeix un 1.704,5% respecte a juny de 2020, però cau un 75,1% enfront del mateix mes de 2019.

L'aeroport d'Alacant-Elx Miguel Hernández ha registrat 748.456 passatgers, la qual cosa representa un ascens del 77,0% respecte a juliol de 2020, però també un descens del -56,5% enfront de juliol de 2019. La demanda internacional segueix retreta i la seua recuperació és encara modesta.

El balanç del mes és sens dubte positiu, perquè encara que no s'hagen pogut igualar els registres de l'any de rècord 2019, sí s'ha aconseguit una bona ocupació, acompanyada a més d'uns preus que donen un respir als malparats comptes del sector després de setze mesos d'angoixa. El que resta d'estiu s'espera que seguisca la mateixa dinàmica.
Continua preocupant l'escassa presència de clients internacionals i la feblesa de la majoria de segments turístics a excepció del vacacional.

Pujar