29 d’octubre de 2020 29/10/20

García-Ontiveros proposa “la posada en valor de la xarxa de séquies tradicionals, un dels nostres patrimonis més singulars que s'està perdent”

  El candidat de Cs a l'Alcaldia d'Elx, Eduardo García-Ontiveros, ha defensat “la posada en valor de la xarxa de séquies tradicionals, un dels nostres patrimonis més singulars amb una història centenària que a més és part important en la declaració del Palmerar com a Patrimoni de la Humanitat”. García-Ontiveros ha afirmat que “és el moment de recuperar aquest sistema hídric únic que s'estén per tot el camp d'Elx i convertir-lo en un nou recurs per al turisme amb el desenvolupament de noves rutes visitables”.

  El candidat de Cs ha proposat un nou model de gestió “amb la implicació de Visitelx en la recuperació del nostre patrimoni hídric si no volem que es perda aquesta important part de la nostra història”. “Des de Ciutadans Elx s'ha plantejat que es realitze un informe de l'actual situació d'aquest patrimoni, canalitzacions, desviaments, molins etc. i, a partir d'aqueix punt, es plantege un pla de recuperació i posada en valor d'aquest patrimoni en el qual ha d'implicar-se tota la societat civil, universitats, comunitats de regants i professionals”, ha detallat.

  García-Ontiveros s'ha mostrat partidari “que tots els grups polítics a l'Ajuntament hauríem de començar a treballar a no perdre la nostra història i implicar la resta d'administracions, des de la Diputació fins al Govern central passant per la Generalitat. Si tenim patrimonis de la humanitat és hora que ho demostrem”.

  Ha remarcat a més que “estem davant qüestions que no han d'enfrontar-nos políticament i que a més poden i deuen millorar la nostra oferta turística. Es tracta d'invertir en aquells elements que ens diferencien de la resta, ja que poques ciutats disposen d'un patrimoni hídric d'aquesta magnitud. Si fins ara hem estat sense cap pla definit, és el moment de revertir aquesta situació”.

  El candidat de Ciutadans Elx ha alertat també que “el patrimoni hídric està en perill, només cal passejar-se pel nostre terme municipal i comprovar-lo. Fins hui cap govern municipal s'ha plantejat si vulga treballar per a recuperar-ho i menys posar-ho en valor com a atractiu turístic”.

  Pujar