Castellano

Ximo Puig destaca a Elda "el major transvasament del Xúquer-Vinalopó de la història i l'ampliació de l'hospital”

Ximo Puig destaca a Elda "el major transvasament del Xúquer-Vinalopó de la història i l'ampliació de l'hospital”
  • El candidat del PSPV destaca la inversió de 21 milions per a l'ampliació de l'Hospital d'Elda, en concret per a les àrees d'urgències, hospitalització i consultes

MÉS FOTOS
Ximo Puig destaca a Elda "el major transvasament del Xúquer-Vinalopó de la història i l'ampliació de l'hospital” - (foto 2)

El president de la Generalitat i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha assegurat hui que “aquesta ha sigut una gran setmana per a aquesta comarca, perquè s'ha produït l'acord per al major transvasament Xúquer-Vinalopó de la història, de 20,5hm cúbics, la qual cosa garantirà aigua per a tots els agricultors en temps de sequera, després d'anys de guerres de l'aigua estèrils del PP”. En aquest sentit, ha incidit en què “els socialistes estem per a solucionar els problemes de la gent, no per a crear-los. Per això, des de les institucions en les quals vam governar actuem en l'àmbit de les solucions”, al mateix temps que també ha anunciat l'accés per carretera a l'estació de l'AVE de Villena.

Així s'ha manifestat el president durant la seua intervenció en l'acte que ha tingut lloc en la Plaça Hosts del Cadi d'Elda i en el qual també ha participat la consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital i candidata a les Corts del PSPV-PSOE per Alacant, Josefina Bueno. A més, aquesta trobada ha comptat amb la presència dels candidats a les alcaldies d'Elda, Rubén Alfaro; del Fondó de les Neus, Celia Hernández; de Villena, Fulgen Cerdán, i de Novelda, Fran Martínez.

Ximo Puig ha agraït el suport de l'alcalde d'Elda i president de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, Rubén Alfaro, “que ha mostrat la seua intenció d'adherir-se a la nostra proposta de reconeixement com a famílies nombroses a totes aquelles que tinguen dos fills, per a garantir així la llibertat de les persones a formar una família sense que l'economia siga un impediment”. El secretari general del PSPV-PSOE ha posat l'accent que “aquesta iniciativa ha tingut un gran acolliment entre els ciutadans i també entre els ajuntaments, que ja estan mostrant la seua intenció de sumar-se a ella, la qual cosa suposa que tindran una part de beneficis municipals i altres autonòmics, perquè el nostre objectiu és tindre una societat més lliure i fraterna, per això demanem als ciutadans que miren cap avant i no tornem al passat, al que va significar l'atur i la corrupció, sinó a avançar cap al procés”.

Respecte a la sanitat s'ha referit a la inversió de 21 milions que es licitarà per a l'ampliació de l'Hospital d'Elda, en concret per a les àrees d'urgències, hospitalització i consultes, “que implica la millora de l'assistència sanitària de tota la comarca”, mentre que també ha fet al·lusió a les xifres d'ocupació “perquè en aquesta comarca s'ha aconseguit una fita, que és tindre treballant a més persones que mai gràcies als agents socials i a la implicació de tots els sectors, però també generant un entorn d'estabilitat a través dels ajuntaments i la Generalitat”. En concret, ha apuntat que “des de 2015 s'han creat 438.000 noves ocupacions, i a Elda ha pujat quasi un 40% la taxa de persones amb ocupació”.

En aquest sentit ha agraït també l'acord entre sindicats i empresaris “que era fonamental perquè pujaren els salaris” al mateix temps que ha posat l'accent que “ara volem aconseguir avançar cap a la plena ocupació, per això proposarem que qualsevol persona jove que no haja trobat treball en un any puga comptar amb l'ajuda de la Generalitat perquè se li oferisca una ocupació en una empresa, perquè volem donar una oportunitat als joves i continuar reduint la desocupació juvenil, que ja ha baixat 20 punts”.

De fet, tal com ha posat de manifest el president de la Generalitat, “durant aquest temps hem treballat al costat de l'ajuntament i al Govern d'Espanya per a aconseguir frenar algunes de les situacions més difícils a les quals ens hem enfrontat en aquesta comarca amb indústries com la del calçat, com va ser la competència deslleial o els problemes amb països com els EUA, que finalment es van resoldre a través del diàleg i els acords”. Així, ha incidit en què “Elda és un gran exemple de la transformació d'una indústria molt potent, com és el calçat”, al mateix temps que ha recordat que en determinats moments de governs del PP “es va apostar pels serveis en detriment de la indústria, quan una societat avançada ha de pensar precisament en el contrari, perquè sense indústries fortes no hi ha progrés social”.

Per tot això, Ximo Puig ha assegurat que “els socialistes som el partit de la gent, perquè quan els va bé als ciutadans ens va bé a nosaltres, tot el contrari del que passa amb el PP”, per això ha apuntat que “en aquestes eleccions és necessari veure d'on venim, on estem i on volem estar”. De la mateixa manera, ha recordat que “en 2015 obríem els telenotícies per corrupció, hi havia retallades massives i atur, però ara tenim xifres d'ocupació històriques, desprivatización en la sanitat, més inversió en educació, en reindustrialització i una reputació en la qual la Comunitat Valenciana ha passat del negre a l'alegria, perquè som avantguarda en qualitat democràtica”.

Pujar