Castellano

VIDEO | L'impressionant raig que ha caigut en una platja del Campello

L'impressionant raig que ha caigut en una platja del Campello
L'impressionant raig que ha caigut en una platja del Campello

  No tots els dies es graven escenes tan impressionants i colpidores com aquestes. Les imatges han estat compartides per un usuari de Twitter, Carlos Palomares, que ha gravat el moment exacte en què un llamp ha impactat al mar, davant de la costa del Campello.

  El raig ha impactat sobre les dues de la tarda d'aquest dilluns en una jornada marcada per les pluges i les tempestes d'estiu. Tal com han explicat des de l'Agència Estatal de Meteorologia, aquest dilluns sembla un dia gairebé de tardor més que d'un dia de final de juliol, amb temperatures que han rondat al migdia els 20ºC en les tres capitals de província.

  Aquest dilluns els xàfecs han estat generalitzats, però com sol passar quan hi ha tempesta, les quantitats més altes han estat molt focalitzades, descarregant amb intensitat en algunes localitats i amb quantitats sensiblement inferiors en localitats veïnes.

  Què fer quan hi ha una tempesta a la platja?

  Des Eltiempo.es expliquen que l'aigua salada és un excel·lent conductor de l'electricitat i els raigs sempre busquen el camí més curt per arribar a la superfície. D'aquesta manera, un banyista podria ser el camí ideal, el que li provocaria la mort en el major dels casos. Per això, el millor consell és que quan sentim un tro, ixim de l'aigua per evitar que la tempesta s'acoste encara més i puga posar-nos en perill.

  Dues formes de reduir el risc de ser tocat per un llamp són: ixir de l'aigua i buscar refugi o submergir-se cap al més profund. Al ixir de l'aigua si no trobes refugi, aconsellen des Eltiempo.es, ens hem tumbar en posició fetal en lloc d'estirar a terra.

  No és recomanable nadar, al quedar exposades les mans o el cap a la superfície i haver major risc d'impacte perquè els llamps busquen el camí més curt per arribar a la superfície.

   

  Pujar