elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Dóna a una llum una nena mentre el seu home conduïa de camí a l'hospital a Quart de Poblet

Dóna a una llum una nena mentre el seu home conduïa de camí a l'hospital a Quart de Poblet
  • La nena va nàixer amb una volta de cordó però els consells d'un metge del CICU al pare que va assistir el part van resoldre el problema

Durant la vesprada de dilluns i en un interval de quatre hores, es van rebre al CICU dos avisos mitjançant els quals s'alertava que dues dones estaven a punt de donar a llum els seus nadons, una a l'autovia A-3 a l'altura de Quart de Poblet i una altra a sa casa a València. En tots dos casos un metge i un metge coordinadors del CICU van donar les indicacions necessàries als homes respectius fins a l'arribada dels serveis d'emergència.

El primer avís va entrar al CICU a les 17.30 hores. L'alertant era el home d'una dona, de 39 anys, embarassada de la seua segona filla. En aquell moment eren a l'autovia A-3 de camí a l'hospital i la dona va trencar aigües al cotxe.

Una metge coordinadora del CICU s'hi va posar en contacte via telefònica i va suggerir al home que parira el vehicle en un lloc segur per poder donar una localització exacta als serveis d'emergència. Van optar per ixir de l'autovia a l'altura de Quart de Poblet i la metgessa va mobilitzar una unitat del SAMU al punt exacte. Aleshores va tornar a contactar amb ells i el home li va transmetre que creia veure el cap del nadó, per la qual cosa la metgessa coordinadora li va demanar que estiguera tranquil que ella li donaria les indicacions necessàries per ajudar la seua dona, ja que el part era imminent.

La metgessa va preguntar si la dona podia col·locar-se al seient del darrere i davant la impossibilitat es va optar per reclinar el seient on es trobava i procedir, ja que la freqüència de les contraccions era d'uns 30 segons. La facultativa del CICU els va donar les indicacions i la dona va donar a llum una nena. La criatura va nàixer amb una volta del cordó umbilical i el pare el va solucionar seguint les instruccions que li va donar la metgessa coordinadora, que també li va indicar que tapés la criatura i l'estimulara per provocar el plor.

En aquell moment va arribar la unitat del SAMU i l'equip mèdic va procedir al pinçament del cordó umbilical i a comprovar les constants de mare i filla. La criatura ja va començar a succionar a l'ambulància de camí a l'hospital de Manises, on ella i la seua mare van ingressar en bon estat de salut i hui han estat donades d'alta.

Quatre hores després del primer avís, s'alertava el CICU que una dona embarassada estava de part al seu domicili de València. En aquest cas, un metge coordinador del CICU es va posar en contacte amb el home per comunicar-li que ja anava de camí una unitat del SAMU, en aquell moment l'home li va transmetre que li semblava que la seua filla ja estava naixent. El metge va tranquil·litzar l'alertant i li va demanar que activara el mòbil a mans lliures perquè s'havia de produir el part.

El facultatiu es va dirigir llavors a la dona, de 35 anys, i li va dir que agafara aire i empenyés, en tan sols dos intents va donar a llum el seu nadó. Després de comprovar que la nena plorava espontàniament, el metge li va indicar a la mare que la posara al pit i va començar a succionar.

Un cop al domicili, l'equip mèdic del SAMU va assistir la nena i la seua mare i totes dues van ser traslladades en bon estat, a l'hospital Clínic de València, on també avui han estat donades d'alta.

Pujar