2 de desembre de 2020 2/12/20

Dissabte van prendre possessió 80 joves de Compromís

Dissabte van prendre possessió 80 joves de Compromís - (foto 1)
  • Dels 724 regidors i regidores de Compromís, 80 són menors de 31 anys

MÉS FOTOS
Dissabte van prendre possessió 80 joves de Compromís - (foto 2)

Compromís va aconseguir 724 regidores i regidors el passat 26 de maig a les urnes. D’eixa xifra, 80 persones tenen menys de 31 anys, la qual cosa suposa una forta presència jove als ajuntaments i governs municipals.

Amb eixes xifres, les joventuts de Compromís arriben a estar en més de 50 ajuntaments, en alguns casos assolint també l’alcaldia. És el cas de Pau Canet que als seus 23 anys s’ha proclamat com a l’alcalde més jove de tots els municipis valencians a Almiserà. O de LucÍa Beamud, que és la regidora més jove de la capital del teritori valencià.

Amb eixa xifra, el passat dissabte Joves PV, el col·lectiu jove més gran del partit taronja organitzà una jornada de formació amb Yolanda Duart Rosa, secretària de l’Ajuntament de Carlet i professora de Dret. Des de l’organització juvenil afirmaren que és important donar totes les eines possibles a les noves i nous regidors joves.

L’aposta del partit per la veu i la perspectiva jove sembla clara. D’aquesta manera ho afirma Cesc Roig, secretari general de Joves PV - Compromís: “som capaços de ser propositius i de transmetre millor que ningú els problemes que ens afecten com a estudiantat però també com a persones que treballen i que busquen un projecte vida al seu territori”.

Compromís, amb unes altes quotes de simpatia entre la capa més jove de la societat, es mostra molt actiu en les polítiques juvenils. Tant és així que el Consell Valencià de la Joventut, en una comparació dels programes electorals abans del 28 d’abril, donà la millor puntuació al partit valencià.

Pujar