Castellano

Desinfectadors i auxiliars de platja, les noves ocupacions que deixa el covid

Desinfectadors i auxiliars de platja, les noves ocupacions que deixa el covid
  • Amb quasi 156.000, la Comunitat Valenciana serà la segona autonomia que més contractes signarà aquest estiu

La pandèmia ha significat molts canvis en les nostres vides, no sols va obligar al confinament, a l'ús de la màscara, guardar la distància social i la desinfecció en els habitatges i llocs públics, sinó que ara deixa noves ocupacions que abans no existien: desinfectats i auxiliars de platja.

Aquests se sumen als tradicionals en època estival com la necessitat de contractar cambrers, cuiners, dependents, caixers, mossos, preparadors de comandes o carretoners.

No obstant això, els sectors vinculats al turisme, l'hostaleria i el comerç, físic i electrònic, són els que més ocupació generaran en la campanya d'estiu i rebaixes: la distribució, el retail, la logística, i el transport seran els més beneficiats.

Tant és així que Adecco preveu que entre juny i setembre s'experimente un increment interanual en la contractació del 20,4%, que suposa la signatura de més d'1.243.000 contractes al nostre país (210.000 més que en 2020), dels quals 136.200 estaran vinculats a les rebaixes, un 14% més respecte a l'any passat.

En la Comunitat Valenciana la situació sembla tenir bones perspectives atès que es preveu que serà la segona autonomia que més ocupació crearà aquest estiu, fregant els 156.000 nous contractes, la qual cosa suposa un increment interanual del 36%, setze punts per damunt de la mitjana nacional i el quart increment interanual autonòmic més potent.

Per províncies, València liderarà àmpliament la campanya llevantina amb la signatura de 119.300 contractes. A molta distància es queda Alacant, amb quasi 26.900 noves ocupacions, i finalment Castelló, que fregarà els 9.800.

En canvi, el major increment interanual en la Comunitat València l'experimentarà Alacant, amb un 45% més de contractes, seguit de València, amb un 35%. Castelló evolucionarà un 20% millor respecte a 2020. 

Quant als informadors de platja, els ajuntaments valencians centraran a 1.000 joves menors de 30 anys dins de la campanya de la Generalitat Valenciana d'Estiu Destral.

Sector logístic

Cal assenyalar que més enllà del turisme, que serà el revulsiu clar en aquesta campanya, en la Comunitat Valenciana el sector logístic també té unes previsions molt positives, atès que en algunes comarques podrà incrementar-se la seua contractació fins a un 50% més respecte a l'estiu passat.

En la campanya de rebaixes, en la Comunitat se signaran al voltant de 16.400 nous contractes, la qual cosa suposa un creixement del 16,5%. A nivell provincial, València és la que generarà més oportunitats laborals, amb quasi 12.800 nous llocs (+17% interanual). Molt allunyades se situen les altres províncies: Alacant (2.600 ocupacions) i Castelló (una mica més de 1.000). Ambdues augmentaran un 15% respecte a 2020.

 

Pujar