elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Desconvocada la vaga de la ceràmica després de l'acord aconseguit entre ASCER i els sindicats

Desconvocada la vaga de la ceràmica després de l'acord aconseguit entre ASCER i els sindicats
  • Coneix els detalls aconseguits en la negociació entre patronal i els representants dels treballadors

En un esdeveniment sense precedents, l'Associació Espanyola de Fabricants de Taulells i Paviments Ceràmics (ASCER) juntament amb els sindicats CCOO de l'Hàbitat PV i FICA UGT PV han aconseguit un preacord crucial que marcarà el rumb de la indústria de fabricació de taulells i rajoles ceràmiques a la Comunitat Valenciana. La vigència de l'acord s'estendrà des de l'1 de gener de 2023 fins al 31 de desembre de 2024.

L'acord, que serà conegut com el VII Conveni Col·lectiu per a la Indústria de Fabricació de Taulells i Rajoles Ceràmiques, contempla augments salarials significatius per als treballadors del sector. En particular, s'establix un increment del 3,5% per a l'any 2023, aplicable retroactivament des de l'1 de gener d'eixe any, i un augment del 2,5% per a l'any 2024, aplicable d'igual manera des del primer dia de l'any.

A més dels increments salarials, el conveni també aborda la jornada laboral anual, fixant un màxim de 1776 hores per a l'any 2023 i 1768 hores per a l'any 2024. Així mateix, s'adaptaran les llicències i permisos conforme als canvis legislatius, especialment els derivats del Reial decret llei 5/2023, de 28 de juny.
Un punt destacat de l'acord és la creació d'una comissió mixta per a analitzar la viabilitat d'establir coeficients reductors o anticipar l'edat de jubilació dels treballadors, sense afectar les bases o tipus de cotització establits amb caràcter general.

D'altra banda, en un gest de confiança i compromís, les organitzacions sindicals han decidit suspendre la convocatòria de vaga prevista per als dies 5 i 9 d'abril, a l'espera de l'aprovació i firma definitiva del conveni. La ratificació del preacord està programada per a ser discutida en assemblees i juntes rectores, amb la firma oficial del conveni prevista per al 12 d'abril.

Este acord històric ha sigut aconseguit després de mesos d'àrdues negociacions en un context d'incertesa econòmica, demostrant el compromís de les parts involucrades a millorar les condicions laborals i econòmiques dels treballadors del sector ceràmic en la Comunitat Valenciana.

Pujar