elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Descobreix els castells més impressionants de la Comunitat Valenciana

Castell de Morella
Castell de Morella
  • Coneix la història de València a través d'aquestes grans fortaleses

A part de la platja, el sol i la gastronomia, la Comunitat Valenciana té molts més atractius que conviden a visitar-la i a descobrir més d'aquesta terra. Si hi ha alguna cosa que ajuda a comprendre millor la història de la regió són els castells i les antigues fortaleses. A través d'ells pots descobrir les diferents cultures que van habitar en la Comunitat Valenciana durant l'Edat mitjana. Les províncies de Castelló, València i Alacant esperen els castells més impactants i impressionants de la zona del Mediterrani. Molts dels castells que descobriràs a continuació han sigut declarats Monument Històric Nacional.

Morella (Castelló)

El castell d'aquesta localitat ha sigut declarat Bé d'Interés Cultural. Es tracta d'una fortalesa del segle XII d'arquitectura islàmica amb reformes d'arquitectura medieval. Va ser escenari d'algunes batalles com la Guerra de Successió o les guerres Carlistes. El castell està envoltat d'una muralla, i es troba en una muntanya.

Penyíscola (Castelló)

El castell del Papa Lluna és una de les grans fortaleses valencianes, a més de ser un dels majors atractius turístics de la província de Castelló. Des de la riba de la mar pots gaudir de la vista que ofereix el castell. La fortificació va ser el lloc on es va refugiar el papa Benet XIII d'Avinyó i es va construir entre 1294 i 1307.

Castell del Papa Lluna, Penyíscola
Castell del Papa Lluna, Penyíscola

Onda (Castelló)

Aquest castell ocupa una superfície de 25.5000 metres quadrats, aproximadament. Es troba a 284 metres sobre el nivell de la mar i va ser construït en el segle X pels musulmans sobre les antigues petjades ibèriques i romanes. Aquesta fortalesa va ser conquistada pel Cid, però ho va perdre i ho va conquistar el rei Jaume I, el Conqueridor. Des del castell es pot gaudir d'unes vistes magnifiques a la Serra d'Espadán.

Santa Bàrbara (Alacant)

És un dels castells amb més història de la zona, a causa dels seus 166 metres d'altitud que va suposar un lloc perfecte per a instal·la run lloc defensiu i de control. En els seus vessants s'han trobat restes arqueològiques de l'Edat del Bronze, ibèrics i romans.

Villena (Alacant)

A aquesta fortalesa se'l denomina castell de Talaia o de Villena. Va ser la casa gran del marquesat de Villena i un dels castells més disputats de la comarca perquè era a la frontera d'ells regnes de Castella i d'Aragó. La seua construcció data el segle XII, pels musulmans, però més tard en el XIV va ser reconstruït pels cristians. La seua muralla exterior està definida per dotze torrasses i la interior per poals circulars. El seu valor històric va conduir al fet que fora declarat “Monument Històric Artístic” en 1931 i més tard Bé d'Interés Cultural.

Sax (Alacant)

L'origen d'aquesta fortificació és andalusina. S'alça sobre un escarpat penyal situat a la ciutat de Sax a Alacant, a 500 metres sobre el nivell de la mar. El castell està dividit en dues zones. El nord, està compost per una superfície rectangular i una torre quadrada d'una sola planta. El sud-oest consta d'una gran torre de l'Homenatge de tres plantes.

Xàtiva (València)

És un dels castells medievals més ben conservats d'Espanya. Declara de Bé d'Interés Cultural, aquesta fortalesa ha sigut testimoni de nombrosos conflictes. Aquesta dividit en dos castells: el Menor i el Major, units per les muralles i un pati central.

Castell de Xàtiva
Castell de Xàtiva

Cullera (València)

El castell s'alça sobre el cim de la Muntanya de les Raboses. És una construcció d'època califal (segle X), va ser declarat Bé d'Interés Cultural. En ell van habitar monarques aragonesos en les seues visites a la ciutat. Des de les seues terrasses pot veure's tota la comarca. El riu. Les palayas i la ciutat de Cullera.

Sagunt (València)

Té una extensió de quasi 1 quilòmetres d'est a oest. Des de lluny ja es veuen els murs d'aquesta fortalesa a l'alt de la muntanya. Va ser declarat Monument Nacional en 1931. Al costat del castell pots visitar el teatre romà restaurat.

Pujar