elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Denuncien una escalada de robatoris en el camp: assalten i cremen una caseta a Vinaròs

Denuncien una escalada de robatoris en el camp: assalten i cremen una caseta a Vinaròs
  • AVA-ASAJA lamenta l'actual situació que està vivint el camp valencià davant una escalada de robatoris i delinqüència

MÉS FOTOS
Denuncien una escalada de robatoris en el camp: assalten i cremen una caseta a Vinaròs - (foto 2)

L'Associació Valenciana d'Agricultors (AVA-ASAJA) alerta que la xacra dels robatoris i de la delinqüència en el camp pateix una escalada tant en intensitat com en gravetat dels danys. L'últim exemple va tindre com a víctima al delegat de AVA-ASAJA a Vinaròs, Luis Santos, qui ha interposat una denúncia a la Guàrdia Civil perquè els lladres van assaltar la seua caseta de camp, van sostraure diversos objectes agraris de valor i, posteriorment, van calar foc a la nau destrossant els materials que quedaven i deixant la infraestructura totalment inutilitzada.

Després de forçar la porta metàl·lica, els assaltants van robar herbicides, abonaments, tres motxilles d'aplicació de productes fitosanitaris, ferramentes agrícoles i materials de reg (electrovàlvules, ordinadors, filtres i canonades) el valor econòmic de les quals superen els 7.000 euros. Però, no tenint suficient amb aquest robatori, van decidir cremar tota la caseta de camp d'uns 30 metres quadrats que està envoltada de tarongers en el terme de Vinaròs, al nord de la província de Castelló. Les flames van fer malbé el poc que quedava en el magatzem i obliguen l'agricultor a reconstruir les parets i la totalitat del sostre, la qual cosa afegirà a les pèrdues ocasionades més despeses si finalment opta per reparar la infraestructura.

Luis Santos lamenta que “si ja ens preocupaven els robatoris, ara hi ha lladres que a més han pujat el nivell de violència i destrueixen tot el que no poden emportar-se. Els agents de la Guàrdia Civil m'han dit que potser han cremat la caseta de camp per a no deixar petjades i que no els puguen identificar, però crec que darrere d'aquesta acció gratuïta existeix una percepció d'impunitat i de menyspreu cap al treball dels agricultors i ramaders. Ens sentim desprotegits i, per tant, necessitem una vigilància i unes lleis que milloren la nostra seguretat”.

Segons càlculs de AVA-ASAJA, els robatoris i delictes comesos en el sector agropecuari de la Comunitat Valenciana han provocat en l'últim any un impacte de 25 milions d'euros i representen un problema que no deixa de créixer.

Pujar