elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Un total de 470 escolars de 6é de Primària participen en la primera part del taller 'Habilitats Socials'

Un total de 470 escolars de 6é de Primària participen en la primera part del taller 'Habilitats Socials'
    MÉS FOTOS
    Un total de 470 escolars de 6é de Primària participen en la primera part del taller 'Habilitats Socials' - (foto 2)
    Un total de 470 escolars de 6é de Primària participen en la primera part del taller 'Habilitats Socials' - (foto 3)

    La Regidoria de Benestar Social, encapçalada mitjançant la UPCCA (Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives) i amb la col·laboració del Centre Associat de la UNED de Dénia, han organitzat una nova edició del Taller d'Habilitats Socials amb alumnes de 6é de Primària. En total hi participen 470 alumnes d'11 centres educatius de Dénia, la Xara i Jesús Pobre. Aquesta primera part del taller es desenvolupa entre els dies 9 i 20 de desembre.

    El dijous 14 de desembre, la regidora de Benestar Social, Cristina Morera, va estar present en una de les sessions impartides al CEIP Pou de la Muntanya per tal de formar part d'aquesta experiència i compartir-la amb l'alumnat del col·legi.

    Les facilitadores del taller són la pedagoga Lorena Pérez i la doctora en Didàctica Maria Dolores Moreno, amb experiència en Habilitats Socials.

    L'objectiu del taller és que l'alumnat adquirisca, desenvolupe i / o millore les competències relacionades amb les habilitats socials, aportant-los eines que els permeten tindre una adequada interacció en diferents contextos socials, així com que li faciliten el control del comportament en diferents situacions en què es puguen trobar al llarg de la vida. També que l'alumnat, a través del joc i de la teatralització de situacions reals, treballe habilitats socials per al maneig de les relacions tant amb iguals com amb altres persones; així com la gestió de situacions conflictives. Tot el taller gira al voltant de l'assertivitat com a eix de moltes altres habilitats socials.

    S'intervé de forma dinàmica, atractiva, motivadora i dramatitzadora com a metodologia que afavoreix la participació grupal. En cada sessió, d'hora i mitja de durada, es desenvolupen principalment 3 dinàmiques: amb la primera es treballa amb l'autoestima, la pressió de grup amb la segona dinàmica i l'empatia amb la tercera dinàmica.

    Una vegada finalitzada cada sessió, el professorat completa un qüestionari amb l'objectiu de poder avaluar la incidència de l'activitat i la seua utilitat pràctica.

    Es realitzen els tallers en aquesta edat perquè es tracta de la preadolescència i estan subjectes a un important canvi en el seu propi procés vital, i a punt d'iniciar-se en l'ensenyament secundari, incorporant-se al institut on es trobaran amb noves amistats, influències i pressions.

    Pujar