22 de gener de 2021 22/1/21

Medi Ambient organitza una xarrada sobre la gestió de residus i el reciclatge

Medi Ambient organitza una xarrada sobre la gestió de residus i el reciclatge - (foto 1)

    Aquesta setmana s'ha celebrat a Dénia una reunió informativa, organitzada per la Regidoria de Medi Ambient i Canvi Climàtic, sobre la gestió de residus. La xarrada ha estat a càrrec del Consorci MARE Marina Residus, responsable de la gestió dels residus dels municipis de la comarca. Celebrada en la Casa de lCultura, va tindre com a objectiu traslladar a la ciutadania el pla zonal del model actual de gestió, així com conscienciar sobre la importància del reciclatge. La xarrada va comptar amb la participació del vicepresident primer del Consorci MARE Marina Residus, José Vicent Férriz, el director general de Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental, Joan Piquer, i el regidor de Medi Ambient, Josep Crespo.

    Durant l'encontre, els participants van poder conéixer la legislació existent en matèria de residus urbans, el treball que realitza l'organisme i alguns falsos mites sobre reciclatge. El director general de Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental, Joan Piquer, va exposar les directrius amb les quals s'està treballant des de Conselleria per adequar la normativa autonòmica en matèria de reciclatge als nivells d'exigència europeus. Piquer va anunciar la redacció d'una nova llei de residus, en la qual es contemplarà la introducció del sistema SDDR (Sistema de dipòsit, devolució i retorn de residus), que servirà per a incrementar el percentatge de residus reciclats, així com un canvi en la gestió de residus per tal que les persones que reciclen vegen premiat el seu esforç. D'aquesta manera, es preveu que a partir de l'1 de gener de 2018, amb un sistema informàtic de targetes personals, tots aquells veïns que reciclen tinguen una bonificació, en funció de la quantitat de residus separats, en la taxa de fem que paguen anualment.

    Per la seua banda, el regidor de Medi Ambient i Canvi Climàtic va destacar la importància que des de l'ecoparc municipal s'haja posat en marxa un sistema informàtic que genera targetes per a particulars i empreses, ja que "faran possible que totes aquelles persones que tinguen un compromís amb la separació de residus perceben una gratificació amb eixa bonificació, així com els que encara no reciclen, tinguen una motivació per a fer-ho".

    Pujar