12 de novembre de 2019 12/11/19

Marzà: “La Marina Alta compta ja amb 25,1 milions d’euros per a infraestructures escolars”

Marzà: “La Marina Alta compta ja amb 25,1 milions d’euros per a infraestructures escolars” - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Marzà: “La Marina Alta compta ja amb 25,1 milions d’euros per a infraestructures escolars” - (foto 2)
  Marzà: “La Marina Alta compta ja amb 25,1 milions d’euros per a infraestructures escolars” - (foto 3)
  Marzà: “La Marina Alta compta ja amb 25,1 milions d’euros per a infraestructures escolars” - (foto 4)
  Marzà: “La Marina Alta compta ja amb 25,1 milions d’euros per a infraestructures escolars” - (foto 5)

  El conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, i el director general de Política Educativa, Jaume Fullana, han visitat el CEIP Les Vessanes de Dénia acompanyats per l'alcalde de la localitat, Vicent Grimalt, i el regidor d'Educació, Rafael Ferran.

  El CEIP Les Vessanes compta amb un projecte educatiu d'innovació basat en el desenvolupament de l'escola inclusiva i el conseller Marzà ha volgut conéixer de prop el treball de la comunitat educativa en aquest àmbit: "Un dels nostres principals eixos d'actuació és la inclusió a les aules, una eina infal·lible per a lluitar contra les desigualtats socials. La inclusió educativa genera igualtat d'oportunitats a l'escola i des d'allí cal amplificar-les cap a la societat".

  En aquest sentit, el conseller d'Educació ha visitat també l'aula gratuïta de dos anys del centre: "Durant quatre cursos hem anat ampliant la igualtat d'oportunitats de les famílies amb Xarxa Llibres, més beques menjador i també en el tram 0-3 anys. Quan vam arribar, moltes famílies no podien optar a dur els fills i filles a l'escoleta infantil per raons econòmiques. Ara ja s'ha fet un pas avant en aquest sentit amb les ajudes de Bo Infantil i 14.400 places gratuïtes de 2 anys a tot el territori. El nostre objectiu és continuar en aquesta línia".

  El responsable d'Educació de la Generalitat ha volgut destacar que "a la Marina Alta disposem de 348 places gratuïtes de dos anys en 9 municipis de la comarca", i ha continuat: "Sense oblidar-nos d'un altre element clau: l'augment de professorat per a revertir les retallades d'altres temps. Per això hem aconseguit incorporar 6.000 mestres i professors més al sistema educatiu, dels quals més de 100 s'han incorporat a la Marina Alta".

  Així mateix, el CEIP Les Vessanes està dins del pla Edificant per a millorar les infraestructures escolars. En concret, l'Ajuntament de Dénia té adjudicats per part d'Educació de la Generalitat més de 400.000 euros per a fer obres de millora del menjador d'Infantil del centre.

  El conseller Marzà ha explicat que "les millores en infraestructures escolars acompanyen la millora de la qualitat educativa i els serveis als centres educatius, per això agraïm també la col·laboració que estem tenint per part dels ajuntaments de la comarca i, en aquest cas, el de Dénia, per a dur avant accions com aquesta de forma conjunta" i ha afegit: "No és l'única actuació que duem a terme a la localitat; mitjançant Edificant tenim adjudicats 10,9 milions d'euros per a fer actuacions en 9 centres educatius, de les quals 3 són construcció de centres nous: el CEIP La Xara, el CEIP Pou de la Muntanya i el CEE Raquel Payá".

  25,1 milions d'euros per a infraestructures escolars a la Marina Alta

  Durant aquesta legislatura, Educació ha adjudicat un total de 25,1 milions d'euros per a 32 actuacions de millores, ampliacions, i construcció nova en 31 centres educatius de 15 poblacions de la comarca. Les localitats són: Benissa, Beniarbeig, Calp, Dénia, Gata de Gorgos, Ondara, Orba, Pedreguer, Pego, Ràfol d'Almúnia, Senija, Teulada, Tormos, Xàbia i Xaló.

  El conseller Marzà ha explicat que "6 de les actuacions consisteixen en la construcció de centres educatius nous, un dels quals ja està finalitzat, el CEIP Benicadim de Beniarbeig, per 2,3 milions d'euros. Els altres estan en tramitació, com és el Verge Pobla de Xaló, el CEIP Pou de la Muntanya i el CEIP La Xara de Dénia, el CEIP Sanchis Guarner d'Ondara, i el CRA El Castell de Ràfol d'Almúnia".

  El conseller Vicent Marzà ha detallat que les actuacions que s'han dut a terme per part de la Conselleria i les que s'estan duent a terme mitjançant el pla Edificant tenen "dues línies de treball paral·leles per a avançar el màxim possible amb la dignificació d'aules per al nostre alumnat. D'una banda, actuem directament des del nostre Servei d'Infraestructures Escolars, mitjançant el qual tramitem començant de zero tot el procés d'una actuació, des de la tramitació de la licitació fins a la realització de l'obra" i ha continuat: "D'altra banda, la nostra gran aposta és el pla Edificant, en el qual treballem en col·laboració amb els ajuntaments; en aquest cas, els consistoris són els que fan els tràmits administratius i d'obra, i nosaltres hi destinem íntegrament els fons econòmics necessaris".

  ocultar
  Marzà: “La Marina Alta compta ja amb 25,1 milions d’euros per a infraestructures escolars”
  Pujar