elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’escola de mares i pares “Educar per a previndre” conclou la darrera edició amb una valoració “molt positiva” de les persones participants

L’escola de mares i pares “Educar per a previndre” conclou la darrera edició amb una valoració “molt positiva” de les persones participants
    MÉS FOTOS
    L’escola de mares i pares “Educar per a previndre” conclou la darrera edició amb una valoració “molt positiva” de les persones participants - (foto 2)
    L’escola de mares i pares “Educar per a previndre” conclou la darrera edició amb una valoració “molt positiva” de les persones participants - (foto 3)
    L’escola de mares i pares “Educar per a previndre” conclou la darrera edició amb una valoració “molt positiva” de les persones participants - (foto 4)
    L’escola de mares i pares “Educar per a previndre” conclou la darrera edició amb una valoració “molt positiva” de les persones participants - (foto 5)
    L’escola de mares i pares “Educar per a previndre” conclou la darrera edició amb una valoració “molt positiva” de les persones participants - (foto 6)
    L’escola de mares i pares “Educar per a previndre” conclou la darrera edició amb una valoració “molt positiva” de les persones participants - (foto 7)

    La Regidoria de Prevenció d’Addiccions, mitjançant la UPCCA (Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives) de l’ Ajuntament de Dénia, ha organitzat la 22a edició de l’escola de mares i pares “Educant per a previndre”, que va concloure ahir. La regidora de Prevenció d’Addiccions, Melani Ivars, va assistir-hi a la cloenda de l’escola i va fer entrega dels certificats d’assistència a les persones participants.

    Des d’aquesta Escola de mares i pares es transmet, any rere any, que la família és el pilar fonamental per a una bona prevenció familiar, es convida a les mares i pares a analitzar el seu estil educatiu per tal d’afavorir una comunicació familiar, creant un clima de confiança, diàleg i afectivitat des de la infantesa, utilitzant la comunicació i les normes i límits. És durant l’adolescència on el paper com a mares i pares es complicarà i s’haurà d’aprendre a negociar. No obstant, cal prepararse davant possibles aproximacions a consums dels nostres fills o filles i als riscos associats, i si aquests són abusius, indeguts o problemàtics, cal actuar sent efectius i reconduint la situació el més aviat possible. Cal, des de la família, potenciar les habilitats socials dels més joves de la casa, fent que siguen socialment competents.

    També s’ha posat l’ull sobre l’ús responsable de les noves tecnologies, tenint en compte que són molt bones ferramentes, sempre i quan l’ús siga adequat, i els ciber riscos que en comporta un mal ús. Per tant, cal posar-se les piles per a acompanyar-los en el seu camí evolutiu i fer que no es compliquen més del degut.

    L’escola s’ha desenvolupat en 5 sessions durant els dimecres de gener i febrer, en l’IES Sorts de la Mar. En el còmput global de les 5 sessions, ha hagut un total de 69 inscripcions i han assistit una mitjana de 20 persones per sessió, comptant-s’hi mares, pares, adolescents i professionals.

    Pujar