elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de Dénia i la Junta Local Fallera denuncien l'increment dels discursos d'odi i la discriminació cap a les persones LGTBI+

L'Ajuntament de Dénia i la Junta Local Fallera denuncien l'increment dels discursos d'odi i la discriminació cap a les persones LGTBI+

  La Regidoria d'Igualtat i Diversitat de l'Ajuntament de Dénia, en col·laboració amb la Junta Local Fallera, ha organitzat la lectura d'un manifest per a commemorar, hui 17 de maig, el Dia Internacional contra la LGTBI-fòbia. Un acte que ha tingut un marcat caràcter reivindicatiu “enfront del retrocés en les polítiques públiques valencianes de diversitat sexual”, en paraules del regidor Javier Scotto.

  Scotto ha recorregut a les estadístiques per a denunciar que a Espanya els casos de delictes d'odi van créixer en 2023 un 33,1% respecte a l'any anterior, estant la majoria d'ells relacionats amb el racisme i la xenofòbia, seguits pels vinculats a la discriminació per orientació sexual o identitat de gènere.

  “Precisament –ha afegit- el racisme i l'orientació sexual copen el 70% dels delictes d'odi en la Comunitat Valenciana”. En la nostra comunitat existix, des de 2018, una llei d'igualtat de les persones LGTBI+ que establix el compromís de les Administracions públiques amb el col·lectiu i l’obligació de garantir la seua assistència i lluitar contra la seua discriminació. Una llei que “esperem no es modifique gens durant esta legislatura”.

  Scotto ha volgut denunciar “els discursos d'odi que s'han instal·lat en les institucions, perquè la bandera LGTBI+ no és cap drap; volem assenyalar als que ens assenyalen, denunciar el que no es pot normalitzar des de la tribuna pública. Enfront de la discriminació i l’odi, activisme i orgull”.

  El regidor ha destacat que les entitats socials, festives i culturals són “el teixit de la Dénia diversa” i mantenen una creixent col·laboració amb la Regidoria d'Igualtat i Diversitat. Hui ha sigut el torn de la Junta Local Fallera, que ha elaborat el manifest d'este dia, llegit pel pregoner de les Falles 2024, Sergio Avargues.

  Avargues ha reiterat “la discriminació que, en ple segle XXI, patixen dia a dia milers de persones que oculten la seua orientació sexual o la seua identitat per por, milers de persones que patixen violència per ser com són” i ha fet una crida a la unitat de totes les persones, “perquè només a través de la solidaritat podem crear un món sense injustícies”.

  “En estos moments –ha continuat la seua lectura- en els quals els discursos d'odi i les discriminacions cap al col·lectiu s'intensifiquen, no ens podem parar i hem de continuar pel camí del reconeixement dels drets de les persones LGTBI”. Per això, Dénia mostra hui el seu compromís ferm amb la igualtat i reivindica enfront de l'odi: “educació, respecte, valors i inclusió”.

  Pujar