24 d’octubre de 2020 24/10/20

L'Ajuntament de Dénia elabora un reglament d'ajudes al pagament d'ocupació de via pública que contempla bonificacions de fins al 100% del total de la taxa

  Els Serveis Econòmics de l'Ajuntament de Dénia estan treballant en l'elaboració d'un reglament que regule l'atorgament d'ajudes al pagament de la taxa d'ocupació de via pública en el context de la crisi sanitària provocada per la COVID-19. El regidor Paco Roselló ja ha avançat hui als membres de la comissió interdepartamental, que se celebra setmanalment amb la finalitat de gestionar les polítiques públiques locals front a l’actual crisi, que les bonificacions poden arribar fins al 100% de la taxa per a tots aquells sol·licitants que complisquen l'ordenança d'ocupació de via pública i no l'hagen infringit.

  Roselló ha recordat que la taxa no s'ha cobrat mentre els locals han estat tancats i que sols va a liquidar-se des de la data que comencen a ocupar la via pública i en funció de l'ocupació real que en facen, és a dir, de les taules que traguen al carrer. En els casos d'establiments que ja hagueren fet efectiu el pagament, l'ajuntament recalcularà la taxa perquè acaben pagant sols el que els pertoca.

  El regidor ha reiterat que l'Ajuntament de Dénia no suprimirà la taxa, sinó que ha optat per donar-hi ajudes al pagament, en primer lloc "perquè estem parlant de l'espai públic, que pertany a tota la ciutadania, i l'ajuntament té l'obligació de disposar d'eines per a la seua gestió i bon ús, i eixa ferramenta són les ordenances i les taxes". I més ara, ha afegit Roselló, quan l'objectiu prioritari és garantir la seguretat i que es mantenen les distàncies reglamentàries en benefici de la ciutadania.

  A més, la supressió de la taxa generaria un greuge comparatiu amb aquells establiments que ja tenen la llicència d'ocupació demanada, ja que les bonificacions no poden tindre efecte retroactiu i no s'hi podrien beneficiar. Eximir del pagament d'ocupació també generaria desigualtats amb els locals que no tenen terrasses.

  Per últim, en la reunió de hui també s'ha parlat d'unes altres mesures en què l'ajuntament està treballant per a ajudar al sector de l'hostaleria, com són les ajudes al pagament del fem o en el rebut de l'aigua.

  En la comissió interdepartamental de la setmana vinent es presentarà un primer esborrany del reglament d'ajudes a l'ocupació de la via pública perquè els assistents (portaveus dels grups polítics de la Corporació, membres de l'equip de govern i personal tècnic de l'ajuntament) el coneguen i puguen començar a fer-ne aportacions.

  Pujar