3 de juny de 2020 3/6/20

Dénia amplia el traçat i inclou noves parades en la línia d'autobús experimental

Dénia amplia el traçat i inclou noves parades en la línia d'autobús experimental - (foto 1)

  Després d'un mes de funcionament experimental del bus de la zona Pedrera Montgó, l'Ajuntament de Dénia ampliarà a partir del dilluns 14 d'agost el traçat de la línea que tindrà un nou recorregut per la zona de la Marquesa i així mateix, ampliarà les parades instal·lades inicialment. Aquesta decisió ha estat presa tenint en compte l'experiència dels primers quinze dies de funcionament del serveis i després de fer diverses proves fora de l'horari amb l'empresa concessionària, el president de l'Associació de Veïns del Montgó i les aportacions que han fet els grups municipals de l'Ajuntament.

  Les parades del bus experimental quedaran de la següent manera: Inici en la Plaça Jaume I, al costat del Centre de Salut Pública; l'IES Historiador Chabàs; hospital de la Pedrera; Coll de Pous-Centaure; carrer Atamant; carrer Hebe; Coll de Pous; Coll de Pous-Cenature; encreuament del Pare Pere; encreuament de l'assagador de Santa Llúcia i el camí de Merle (pujada); Corral de Calafat; restaurant Galeretes; encreuament de l'assagador de Santa Llúcia i el camí de Merle (baixada); urbanització Al-Khalif; supermercats Lidl-Consum; encreuament del carrer de Diana amb l'avinguda de Joan Fuster; avinguda de Juan Chabás, a l'altura del supermercat Mercadona i fi de ruta en la plaça de Jaume I-Centre de Salut Pública.

  Cal recordar que aquest servei experimental té com a objectius, d'una banda, facilitar la mobilitat ciutadana i millorar el trànsit de la ciutat i, a més, obtenir dades fiables sobre la demanda social real del servei, els costos, la seua viabilitat, eficàcia i, en definitiva, valorar si escau d'aquest tipus de transport públic en l'àrea.

  L'autobús realitza quatre viatges diaris, de dilluns a diumenge, amb eixides a les 8, 14, 16 i 20 hores, coincidint amb els horaris habituals de treball i escolarització. La durada prevista de cada trajecte és d'uns 35 minuts. El preu del bitllet s'ha fixat en 1 euro.

  Dades de la primera de funcionament del servei experimental

  L'Ajuntament ja disposa de les primeres dades d'utilització del servi. Un total de 117 persones han utilitzat el bus del Montgó del 17 al 31 de juliol en els quatre viatges diaris que fa aquesta línea experimental.

  Pujar