20 d’octubre de 2020 20/10/20

Cursos de agricultura i millores en els horts urbans i escolars

  L'Ajuntament de Dénia desplegarà en els pròxims cinc mesos un programa d'actuacions relacionades amb la formació agrícola. Fins al 31 d'octubre s'organitzaran dos cursos pràctics i oberts i s'intervindrà en els horts urbans i escolars. El programa s'inscriu en el Pla d'Acció Dénia&Marina Alta Tastinglife de la Ciutat Creativa de la Gastronomia de la UNESCO i és el resultat d'una iniciativa de la Regidoria de Medi Ambient, Canvi Climàtic i Agricultura i la Diputació d'Alacant, que ha aportat una subvenció econòmica de 4.500 euros.

  El primer curs serà una iniciació a l'agricultura ecològica i tindrà lloc entre el 16 i el 30 de juny. El curs inclourà sessions teòriques i pràctiques, serà gratuït i obert a qualsevol persona interessada. Les places són limitades i la inscripció es pot fer del 22 de maig al 2 de juny al departament de Medi Ambient de l'Ajuntament de Dénia, situat en la ronda de les Muralles, número 42, o enviant un correu electrònic a deniaviva@ayto-denia.es. Posteriorment es convocarà un segon curs sobre muntatge i manteniment d'instal·lacions de reg.

  El programa, que també forma part de l'Estratègia de Dinamització Agrària i Territorial 2017/2020 de la Regidoria de Medi Ambient, Canvi Climàtic i Agricultura, inclou igualment accions per promoure els horts a les escoles i introduir millores en els horts urbans.

  Taller de cuina al Raquel Payá

  El col·legi d'educació especial Raquel Payá de Dénia serà dimarts que ve, 23 de maig, l'escenari d'un taller de cuina amb producte local, que pretén difondre i fer estimar entre els escolars la tradició gastronòmica de la Marina Alta.

  El taller estarà dirigit pel cuiner Cristòbal González, del restaurant Brou de Pedreguer, i comptarà amb la col·laboració de productors agrícoles locals, com Hort Obert.

  L'activitat s'emmarca en les celebracions del 30 aniversari de l'escola, amb les quals col·labora la Regidoria de Medi Ambient, Canvi Climàtic i Agricultura dins del desenvolupament del Pla d'Acció Dénia&Marina Alta Tastinglife de la Ciutat Creativa de la UNESCO i l'Estratègia de Dinamització Agrària i Territorial.

  Les activitats commemoratives de l'aniversari del centre inclouen una taula redona sobre "Diversitat funcional i món laboral", una exposició fotogràfica i una jornada de portes obertes en la qual es podran visitar les instal·lacions del centre.

  Pujar