19 de gener de 2021 19/1/21

La cuina de Dénia s'assaboreix en la Fira Gastronòmica de Bergen

La cuina de Dénia s'assaboreix en la Fira Gastronòmica de Bergen - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  La cuina de Dénia s'assaboreix en la Fira Gastronòmica de Bergen - (foto 2)
  La cuina de Dénia s'assaboreix en la Fira Gastronòmica de Bergen - (foto 3)
  La cuina de Dénia s'assaboreix en la Fira Gastronòmica de Bergen - (foto 4)

  Del 29 d'agost a l'1 de setembre Dénia va promocionar la seua gastronomia en la ciutat noruega de Bergen. Tant Dénia com Bergen formen part de la Xarxa UNESCO de Ciutats creatives des de 2015 i col•laboren en projectes formatius tipus ERASMUS d'intercanvi d'estudiants d'hosteleria i cuina.

  La cuinera Amanda Fornés va ser l'encarregada de posar-li sabor a l'estand de Dénia amb l'elaboració de bunyols de carabassa i coques de la Marina Alta. La cuinera de Pedreguer va comptar amb l'ajuda de Lourdes Ponce, estudiant del Grau de Ciències Gastronòmiques i Arts Culinàries a la Universitat d'Alacant.

  Amanda va efectuar dos showcookings a on l'arròs va ser el protagonista, ja que va elaborar distintes modalitats d'arròs melós. En aquesta jornada de demostracions culinàries també hi va estar present el prestigiós cuiner mexicà Diego Hernández, del restaurant Corazón de Tierra, en Ensenada, que també és Ciutat Unesco Creativa de la Gastronomia. Matfestival és la fira gastronòmica més important de Noruega i, aproximadament, més de 40.000 visitants tenen l'oportunitat de conéixer de primera mà els productes agroalimentaris de la regió de Hordaland i els plats de la seua cuina lligada al territori, però oberta a les influències de tot el món.

  Per altra banda, es van visitar les instal•lacions de la «Sandsli Vidaregåande Skule», una escola d’hostaleria ubicada a Bergen. Alguns dels seus estudiants han fet pràctiques en restaurants de Dénia en els mesos d’abril i maig. El director de l'Oficina de la Innovació i la Creativitat, Floren Terrades, es va reunir amb la seua directora acadèmica, Silvia Rovira, per tractar d'ultimar els detalls d'un programa de pràctiques i estades formatives que s’escometrà el pròxim any.

  Enguany és la quarta edició en que Dénia es promociona en aquest esdeveniment amb l'objectiu de donar a conéixer la nostra oferta turística i gastronòmica als països nòrdics, aprofitant els lligams que Dénia i Bergen han construït gràcies a la Xarxa UNESCO de Ciutats Creatives.

  Pujar