elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Un col·lectiu antiespecista convoca una manifestació en contra dels 'bous a la mar’ de Dénia

Un col·lectiu antiespecista convoca una manifestació en contra dels 'bous a la mar’ de Dénia
  • Aquesta tradicional festa d'aquest municipi alacantí torna a alçar polèmica enguany

Dénia organitza de nou les tradicionals festes de la Santíssima Sang aquest mes de juliol, una celebració en la qual s'emmarquen els 'Bous a la mar', considerats una Festa d'Interés Turístic Nacional des de 1993.

No obstant això, són uns festejos que també generen polèmica cada any, ja que els col·lectius animalistas protesten cada estiu per a acabar amb el que consideren un maltractament als astados.

Així, enguany el col·lectiu antiespecista Dénia Animal Save es manifestarà el 9 de juliol en contra d'aquesta festivitat. El col·lectiu veu innecessari utilitzar als animals d'aquesta manera i, per a això, realitza activitats per a conscienciar a la població sobre el veganisme.

“Ja està bé de disfressar el maltractament animal en les festes populars de les nostres localitats”, afirma Dénia Animal Save. D'aquesta manera, anima als municipis de voltant a manifestar-se i es reitera en què si aconsegueixen posar solució a Dénia les altres localitats també deixaran de fer aquesta tradició.

També assenyalen que els preocupa que “no es protegisca la infància d'aquests esdeveniments” i afigen que “moltes vegades sant han arribat a ofegar els animals” ratllant aquest acte d'innecessari i cruel.

"Retraten la brutalitat amb la qual es tracta als animals quan desenes de persones els assetgen, els assetgen amb insistència i els inciten perquè caiguen a la mar, fins i tot a vegades els colpegen parapetant-se en els barrots de protecció", denuncien des d'un comunicat.

Pujar