elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La candidatura socialista de Maite Pérez presenta el seu programa per a continuar fent de la Xara "un gran poble"

La candidatura socialista de Maite Pérez presenta el seu programa per a continuar fent de la Xara "un gran poble"
  • Entre les propostes, el Museu del Picapedrer, un camp de futbol i condicionar el Llavador per a ús cultural

MÉS FOTOS
La candidatura socialista de Maite Pérez presenta el seu programa per a continuar fent de la Xara "un gran poble" - (foto 2)
La candidatura socialista de Maite Pérez presenta el seu programa per a continuar fent de la Xara "un gran poble" - (foto 3)
La candidatura socialista de Maite Pérez presenta el seu programa per a continuar fent de la Xara "un gran poble" - (foto 4)
La candidatura socialista de Maite Pérez presenta el seu programa per a continuar fent de la Xara "un gran poble" - (foto 5)
La candidatura socialista de Maite Pérez presenta el seu programa per a continuar fent de la Xara "un gran poble" - (foto 6)

"En aquests vuit anys podem dir ben fort que tot el que vam dir que faríem, ho hem fet o està ja en marxa", ha assegurat Maite Pérez, candidata socialista a l'alcaldia de la Xara, que opta a revalidar el càrrec per tercera legislatura consecutiva. Durant la presentació del programa de govern 2023-2027, celebrada hui diumenge a la plaça del Cinema, Pérez ha destacat que "malgrat tot el que hem viscut i patit en els darrers vuit anys, la faena no ha parat: hem reurbanitzat carrers, hem recuperat i donat vida al pinaret, hem fet consells veïnals, un parc infantil, pistes de pàdel, hem restaurat un campanar, hem obert una Casa de la Cultura amb biblioteca, tenim una escola nova, hem millorat la piscina i ampliat la temporada de bany i la reurbanització de la plaça de la Palmera molt prompte serà una realitat".

"Hem fet, hem fet, hem fet... Hem anat a molts llocs, a demanar i a exigir. I què orgullosa estic de totes i tots! Perquè això ho hem aconseguit entre tots. Nosaltres sense vosaltres no som res", ha insistit l'actual alcaldessa de la Xara, qui a més ha demanat els veïns i veïnes el suport necessari perquè hi tornem a governar "els set regidors del PSPV-PSOE, perquè aquest és un projecte dels set": Maite Pérez, Xavi Mut, África Martínez, Juan Naranjo, Leo Ausina, Juan García i Eva M. Alberola.

El nou programa

"El nostre és el millor programa, perquè és el vostre, el que respecta la Xara i els 'xareros' i la seua identitat", ha defensat Pérez. El document programàtic per a la legislatura 2023-2027 inclou com a projectes més ambiciosos la creació del Museu del Picapedrer, en el Corral del Vidre, la reconstrucció del riurau de la la Granja dels Conills i un camp de futbol "propi, per a tindre les nostres escoles esportives".

Present al programa, la voluntat d'avançar en més competències i finançament per a la Xara. També un pla de recuperació del comerç local, la implantació dels horts urbans, un Espai Jove (en l'antic menjador), habilitar-hi zones d'aparcament públic i una àrea d'esbargiment per a gossos.

I en el plànol cultural, condicionar el Llavador per a poder celebrar-hi exposicions i activitats diverses "en un edifici tan simbòlic".

"L'alcaldessa de la Xara, en majúscules"

Vicent Grimalt, alcalde de Dénia, ha definit Maite Pérez com "l'alcaldessa de la Xara, en majúscules. Perquè durant els últims vuit anys, dos legislatures ja al capdavant del govern, ha aconseguit l’estima sincera dels seus veïns i veïnes; una de les coses més importants a què pot aspirar un governant: tindre el respecte i el reconeixement de les persones per a les quals treballem".

I ha destacat del nou programa que "vol il·lusionar i fer poble com ho saben fer Maite i el seu equip, amb els peus a terra, xafant carrer, escoltant les necessitats i propostes de la ciutadania de la Xara, respectant l’essència d’este indret, la seua identitat; buscant i trobant el finançament necessari per a continuar endavant; sense deixar de reivindicar les competències que han de redundar en la millor qualitat de vida dels veïns i veïnes de la Xara. I des de Dénia, sabeu que teniu tot el nostre suport".

També ha intervingut en l'acte de presentació del programa socialista la diputada autonòmica Rosa Mustafá, que ha destacat de l'alcaldessa de la Xara la seua constància: "una de les dones més treballadores que conec i 'cabuda', i ho dic com una gran virtut. Gràcies a ella teniu una nova Casa de la Cultura. I no sabeu les telefonades i els viatges a València que va fer perquè el col·le de la Xara fora una realitat".

"I tots eixos esforços haurien sigut en va si no estiguera a la Generalitat Ximo Puig, un govern que sí contesta al telèfon a l'alcaldessa de la Xara"; per això, ha recordat la diputada, "és molt important que el 28 de maig votem socialisme a la Xara i a la Generalitat".

Pujar