4 de desembre de 2020 4/12/20

Cs demana convocar el Consell de Venda No Sedentària per a dissenyar la volta a l'activitat i les mesures de seguretat

Cs demana convocar el Consell de Venda No Sedentària per a dissenyar la volta a l'activitat i les mesures de seguretat - (foto 1)

    Ciutadans (Cs) en Les Corts valencianes ha instat al Consell a convocar el Consell Assessor de Venda No Sedentària de la Comunitat Valenciana amb l'objectiu de consensuar una guia homogènia per a tot el territori, que reculla, totes les mesures de seguretat que han de complir els mercats de venda no sedentària, així com els criteris per a la represa efectiva de la seua activitat.

    Així ho ha explicat el diputat de Cs Carlos Gracia, al mateix temps que ha reclamat "l'elaboració d'un informe sobre l'impacte econòmic que ha tingut la crisi provocada pel coronavirus sobre el sector, de manera que es puga valorar la possibilitat d'augmentar les ajudes destinades al sector de la venda no sedentària".

    Segons el diputat autonòmic de la formació taronja, "hi ha una infinitat de normativa local que provoca una disparitat de criteris en cadascun dels municipis i genera confusió en els propis comerciants", per la qual cosa és "imprescindible" consensuar les mesures amb el sector i esclarir qui té la competència de subministrar el material de protecció. "Necessitem criteris clars i homogenis, un protocol únic i més certitud i seguretat", ha subratllat.

    A més, Gracia ha explicat que aquests mercats van quedar suspesos amb l'estat d'alarma, malgrat ser "un focus principal d'eixida de productes hortofructícoles procedents de les hortes i agricultors valencians". En aquesta línia, ha comentat que “hi ha xicotets municipis, sobretot rurals, que s'aprovisionen únicament mitjançant aquests mercats setmanals”.

    Pujar