Castellano

El 60% dels valencians té por de perdre el seu treball

El 60% dels valencians té por de perdre el seu treball

    La pandèmia ha provocat una crisi sanitària i econòmica sense precedents. En tan sols uns mesos el món ha donat un gir de 180° cap a una nova realitat a la qual encara hui ens estem adaptant i que té un gran impacte en la nostra manera de seguir avant. En aquest context, InfoJobs ha analitzat en el seu II Baròmetre sobre Preocupacions dels valencians en relació a l'Ocupació quins són actualment les principals preocupacions de la població activa de la Comunitat Valenciana en matèria laboral, establint una comparativa entre el moment actual i el previ a la pandèmia

    De l'anàlisi es desprén que el salari no concorde a l'experiència i formació d'els/les professionals se situa al capdavant de les preocupacions actuals de la majoria dels valencians (65%), seguit del tancament d'empreses i el retard en l'edat de jubilació (totes dues amb 60%). La possibilitat de perdre l'ocupació (60%) i l'atur entre majors de 45 anys (59%) tanquen el *top 5 de les actuals preocupacions dels valencians.

    En sisena i setena posició preocupen la precarietat derivada de la contractació temporal i la falta de reconeixement en el treball (totes dues amb 54%). En huité lloc es troba l'excés o urgència de treball, l'estrés que produeix (52%). Finalment, en novena i desena posició es troben el Salari Mínim Interprofessional siga insuficient (52%) i el presentismo, els horaris i jornades llargues de treball (49%).

    En l'altre extrem del rànquing, entre els aspectes que menys preocupen els valencians, està la robotización (20%), la falta de bon lideratge en les empreses (28%) i la falta de formació en l'empresa (34%).

    La Comunitat Valenciana, en general, presenta poques diferències en comparació amb les dades nacionals. La diferència més gran de tot el rànquing la trobem en la segona posició: el tancament d'empreses en l'era post-Covid, amb un 60% d'esments, 9 punts menys, enfront del 69% d'esments a nivell nacional (sent la primera preocupació a nivell nacional). Dóna la casualitat que segona, tercera i quarta posició del rànquing de València tenen el mateix puntaje: 60%, però si ho comparem amb el total veiem diferències, així el revalore en l'edat de jubilació és la tercera posició i té una diferència de 4 punts percentuals respecte al total nacional que puntua en 56%.

    En la part baixa del rànquing trobem diferències de 3 punts, a favor en el cas de prestacions per desocupació curtes i mancada formació en l'empresa on els valencians puntuen 3 punts per dalt del total nacional amb 36 o 34% respectivament.

    Pujar